Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η συλλεκτική αξία ενός κόμικς...

Στην τιμή-ρεκόρ των 675.250 δολαρίων, πουλήθηκε σε δημοπρασία το πρωτότυπο σχέδιο εξωφύλλου του περιοδικού Amazing Spider-Man #328, του Todd McFarlane (έργο του 1990)! Η εξέλιξη αυτή καθιστά το συγκεκριμένο σχέδιο, το πιο ακριβό κομμάτι της αμερικάνικης comic art!


Το σχέδιο προέρχεται από τη συλλογή του Martin Shamus, ιδιοκτήτη ενός καταστήματος με κόμικς στο Long Island.
Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έκανε το συγκεκριμένο εξώφυλλο Spider-Man τόσο δελεαστικό για τους αγοραστές και γιατί η τιμή ανέβηκε τόσο ψηλά. Είναι -ίσως- η παρουσία των δύο συγκεκριμένων υπερηρώων, Spidey και Hulk (σχεδιασμένοι από τον McFarlane) ή μήπως το κατεστραμμένο λογότυπο (πάντα είχαν μια ιδιαίτερη αξία τέτοια τεύχη);
Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η σελίδα 10 από το τρίτο τεύχος του The Dark Knight Returns (του Frank Miller), η οποία είχε πουληθεί για 448.125 δολάρια, τον Μάρτιο του 2011. Ωστόσο, και τα δύο αυτά αμερικανικά έργα είναι σημαντικά φθηνότερα από τον κάτοχο του ρεκόρ, για το πιο ακριβό κομμάτι της comic art στον κόσμο. Το πρωτότυπο εξώφυλλο του Τεντέν στην Αμερική (Tintin in America), σχεδιασμένο από τον δημιουργό Hergé το 1932, πωλήθηκε πριν λίγα χρόνια στο Παρίσι για... (κρατηθείτε)... 1,6 εκατομμύρια δολάρια!!!

http://mikrosserifis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...