Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Αξέχαστες Ιστορίες 48: Ο χαμένος της πρωτοχρονιάς


Τις παραμονές της πρωτοχρονιάς του 1974 κυκλοφόρησε το "Πανηγυρικό" τεύχος 408 του Μικρού Κάου-μπόυ. Ήταν ένα πραγματικά πανέμορφο τεύχος, με πολύ επιπλέον ύλη και κόμικς, όμως αυτό για το οποίο το θυμόμαστε είναι για την πολύ καλή περιπέτεια της Θρυλικής Τετράδας που δημοσίευσε. Η ιστορία ήταν γραμμένη από τον Γιώργο Μαρμαρίδη, ο οποίος είχε κλείσει ήδη δύο χρόνια συνεργασίας με το περιοδικό και στο ενδιάμεσο είχε προσφέρει κάποιες από τις καλύτερες ιστορίες του στους αναγνώστες...

Ας δούμε την υπόθεση: Ο Τζιμ φτάνει μόνος του στο Λόβεκ για να συναντήσει τον ιδρυτή της πόλης, Τζων Λόβεκ, ο οποίος έχει ζητήσει την βοήθεια του νόμου. Στην πόλη κάνει κουμάντο μια συμμορία η οποία εκβιάζει γεωργούς και κτηνοτρόφους πουλώντας τους προστασία, εκμεταλλευόμενη την μεταξύ τους αντιπαλότητα. Το θρυλικό παιδί θα έρθει αρχικά σε σύγκρουση με τον Σεμ Πότερ, επικεφαλή των συμμοριτών, παίζοντας τον ρόλο του άγριου νέου! Οι φοβερές του ικανότητες θα κάνουν τον Πότερ να προτείνει στο Ελληνόπουλο να γίνει μέλος της συμμορίας! Ο Τζιμ, φυσικά, θα δεχτεί θέλοντας να ανακαλύψει ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός πίσω από τον Πότερ… Στο μεταξύ, στο ραντς του Λόβεκ έχει φτάσει η όμορφη ανιψιά του μαζί με τον νεαρό Μεξικανό υπηρέτη της (που, φυσικά, δεν είναι άλλοι από τη Ντιάνα και τον Πεπίτο). Και το επόμενο πρωί, παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Τζιμ μαζί με άλλους συμμορίτες, πηγαίνουν στου γέρο-Λόβεκ για να τον εκβιάσουν να τους δώσει χρήματα προκειμένου να μην πάθει κάποια μεγάλη ζημιά…
Κριτική: 4/5


Σχόλια:
Η ιστορία δημοσιεύθηκε ακόμη δύο φορές στο περιοδικό. Τον Σεπτέμβρη του 1981, στο τεύχος 811 και τον Γενάρη του 1989, στο τεύχος 1194.
Επειδή και οι δυο επανεκδόσεις της ιστορίας έγιναν σε ημερομηνίες που απείχαν από την πρωτοχρονιά, στα εξώφυλλα των τευχών ο τίτλος φαινόταν σαν "Ο μεγάλος χαμένος".
Και τις τρεις φορές που δημοσιεύθηκε η συγκεκριμένη ιστορία, στα εξώφυλλα των τευχών απεικονίζονταν η Ντιάνα.

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...