Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 26: Οι Στρατιώτες του Σύμπαντος / Starship Troopers (1997)


Μετά την ολική καταστροφή του Μπουένος Άιρες από μία εξωγήινη επίθεση, λαμβάνει μέρος ένας πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων της Γης και των Arachnids του πλανήτη Klendathu. Στον πόλεμο αυτό παίρνουν μέρος ο John Rico (Casper Van Dien), η κοπέλα του Carmen Ibanez (Denise Richards) αλλά και ο κολλητός του Carl Jenkins (Neil Patrick Harris), δίχως όμως να γνωρίζουν τη βαρβαρότητα και τη δύναμη του εχθρού τους με αποτέλεσμα το πεδίο της μάχης να μετατραπεί σε λουτρό αίματος...




Η ταινία βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Robert A. Heinlein, από το οποίο παραλείφθηκαν ωστόσο οι σκοτεινές προεκτάσεις και ιδέες. Άλλωστε, ο Verhoeven προτίμησε να διαβάσει μόνο τα πρώτα κεφάλαια σχηματίζοντας στο μυαλό του τη δική του εκδοχή της ιστορίας. Με μια απεικόνιση που δεν διαφέρει σε πολλά από αυτή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μια μεραρχία στρατιωτών αποστέλλεται σε έναν άγνωστο πλανήτη με σκοπό την εξουδετέρωση των γιγαντιαίων εντόμων που προσπαθούν να αποικίσουν το γαλαξία διασπείροντας τους σπόρους τους στο διάστημα. Φυσικά, έχει προηγηθεί η καταστροφή μερικών εκ των μεγαλύτερων πόλεων της Γης –όπως μας πληροφορούν τα τηλεοπτικά «επίκαιρα» του μέλλοντος.




Καταπληκτικά εφέ, συνεχής υπερένταση, μάχες πέρα από κάθε φαντασία... Και έντομα... Πολλά τεράστια έντομα!... Μία από τις σπουδαιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, με φανατικούς οπαδούς αλλά και... μισητούς εχθρούς! Η ουσία είναι πως πρόκειται για μια σπουδαία κινηματογραφική εμπειρία. Η μεγάλη εισπρακτική της επιτυχία είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και δύο συνέχειες, όχι εξίσου καλές είναι η αλήθεια.

Σκηνοθεσία: Paul Verhoeven
Πρωταγωνιστούν: Casper Van Dien, Denise Richards, Neil Patrick Harris, Dina Meyer, Jake Busey
Διάρκεια: 129'



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...