Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Τα γουέστερν που αγαπήσαμε 25: Η Μάσκα του Ζορρό / The Mask of Zorro (1998)


Σκηνοθέτης: Martin Campbell
Πρωταγωνιστές: Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Katherine Zeta Jones, Diego Sieres, William Morayta
Μουσική: James Horner
Φωτογραφία: Phil Meheux
Διάρκεια: 136’

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που ο Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) αντιστεκόταν με επιτυχία στον Ισπανό κατακτητή ως ο θρυλικός ήρωας Ζορρό! Όλα αυτά τα χρόνια, ο άνθρωπος με τη μάσκα βρισκόταν φυλακισμένος και περίμενε την ευκαιρία για να αποδράσει! Όταν αυτό έγινε, διαπίστωσε πως δεν είχαν αλλάξει και πολλά πράγματα από την εποχή που δρούσε ως μασκοφόρος εκδικητής! Από μια σύμπτωση θα γνωρίσει τον Alejandro (Antonio Banderas) και θα τον μεταμορφώσει σε διάδοχό του ώστε να σταματήσει τον τύραννο Don Rafael Montero, o οποίος 20 χρόνια πριν του είχε στερήσει την ελευθερία, τη γυναίκα και την κόρη του (Catherine Zeta-Jones)...
Συνεχής δράση, εντυπωσιακές ξιφομαχίες και πανέμορφη φωτογραφία! Μια ταινία που περιγράφει την αλλαγή σκυτάλης στο ρόλο του ήρωα Ζορρό!

Παραλειπόμενα:

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι αρχικά είχε επιλεγεί ο Σον Κόνερι για το ρόλο του Don Diego de la Vega. Όμως, εκείνος αποσύρθηκε με αποτέλεσμα να αναλάβει τελικά ο Άντονυ Χόπκινς!

Η ταινία κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 17 Ιουλίου 1998 και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, λαμβάνοντας παράλληλα εξαιρετικές κριτικές.


Είπαν για την ταινία:

"Αν υπάρχει ο τέλειος Ζορρό, αυτός είναι ο Αντόνιο"
Ο σκηνοθέτης Martin Campbell για τον Antonio Banderas.

"Τις πρώτες μέρες που επρόκειτο να δουλέψω με τον Anthony Hopkins έτρεμαν τα πόδια μου"
Αντόνιο Μπαντέρας

"Είναι μεγάλος ηθοποιός γιατί προσθέτει τόσα πολλά στο ρόλο. Έδωσε στο χαρακτήρα βάθος και μια αίσθηση αριστοκρατικότητας χωρίς ποτέ να χάνει και το χιούμορ του"
Ο Martin Campbell για τον Anthony Hopkins .

"Έχω παίξει σε διάφορους ρόλους αλλά δεν είμαι σοβαρός ηθοποιός, δεν ξέρω τίποτα για την ηθοποιία"
Αντονι Χοπκινς

"Έχω μια σαραβαλιασμένη τηλεόραση αλλά αυτή φαινόταν τόσο όμορφη στην οθόνη που αποφάσισα να κρατήσω την τηλεόραση"
Ο Steven Spielberg για τη στιγμή που είδε την Catherine Zeta-Jones στον τηλεοπτικό Τιτανικό και αποφάσισε οτι είναι η καλύτερη για το ρόλο της Εlena στη "Μάσκα του Ζορρό".

"Ζέτα ήταν το όνομα της μιας γιαγιάς μου. Ήταν το όνομα ενος πλοίου που ο προπάππους μου πήρε από το Σουόνσι της Ουαλίας για την Ελλάδα"
Καθρην Ζετα-Τζοουνς
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...