Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 114: Λίστα εκτελέσεων (Μυθιστόρημα)


Ο πιο επικίνδυνος τρομοκράτης στον κόσμο πρέπει να πεθάνει!

Ο Φρέντερικ Φόρσαϊθ δεν είναι ένας συνηθισμένος συγγραφέας. Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής, συνέχισε παράλληλα ως κατάσκοπος των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών (όπως ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα) και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς περιπετειωδών μυθιστορημάτων παγκοσμίως με βιβλία όπως Το Τσακάλι και το Απόρρητος Φάκελος Οδέσσα.
Τώρα, επιστρέφει μετά από χρόνια στις Εκδόσεις BELL με «ένα θρίλερ υψηλού ρίσκου» που θα σας «κρατήσει σε ένταση μέχρι το τέλος» (Midwest Book Review) –το «εκρηκτικό» Λίστα Εκτελέσεων! Στη συγκλονιστική αυτή περιπέτεια ο Φόρσαϊθ καταπιάνεται με το ζήτημα της διεθνούς τρομοκρατίας και μας προσφέρει «μια ιστορία τόσο επίκαιρη όσο και τα αυριανά πρωτοσέλιδα» (Mobile Press-Register), γεμάτη σκηνές δράσης «βουτηγμένες στην τεστοστερόνη» (The New York Times) και «ένα φινάλε στην έρημο που θα το διαβάζετε με κομμένη την ανάσα, ανήμποροι να αφήσετε το βιβλίο από τα χέρια σας» (Daily Mail).

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η Λίστα Εκτελέσεων
Υπάρχει μια λίστα η οποία κρατείται κάτω από απόλυτη μυστικότητα στο υψηλότερο κλιμάκιο της αμερικανικής κυβέρνησης. Η λίστα αυτή περιέχει τα ονόματα των προσώπων που αποτελούν την ύψιστη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.
Ο Κήρυκας
Στην κορυφή της Λίστας βρίσκεται ένας φανατικός τζιχαντιστής ο οποίος με τα κηρύγματά του εμπνέει και προτρέπει τους οπαδούς του να σκοτώνουν δυτικούς στόχους υψηλού κύρους. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται σε Αμερική και Ευρώπη, η εντολή που δίνεται είναι ξεκάθαρη: Ανακαλύψτε την ταυτότητα του Κήρυκα, εντοπίστε τον και εξοντώστε τον.
Ο Ιχνηλάτης
Κάποτε πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού, τώρα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς κυνηγούς τρομοκρατών, με μια αποστολή που φαντάζει αδύνατη. Με μοναδικό βοηθό έναν πανέξυπνο έφηβο χάκερ, πρέπει να ρίξει το δόλωμα και να δει αν ο θανάσιμος στόχος του θα βγει από την κρυψώνα του.

Λίστα Εκτελέσεων (The Kill List) του Frederick Forsyth
Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία Κωνσταντέα.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Σελίδες: 352
Τιμή: € 6,90
ΙSBN: 978 960 507 095 3
Εκδόσεις: BELL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...