Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 107: Foundation, Βιβλίο 3: Δεύτερο Θεμέλιο (Επιστημονική Φαντασία)


Συγγραφέας: Isaac Asimov
Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης
Σχήμα: 14x20,5
Σελίδες: 320
ISBN: 978-960-497-455-9
Ημερομηνία έκδοσης: 25/01/2013
Νέα τιμή: €8,00
Εκδόσεις: Anubis

Ο Χάρι Σέλντον, οραματιστής επιστήμονας και πατέρας της επιστήμης της ψυχοϊστορίας, μπόρεσε να προβλέψει την κατάρρευση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας και τους αιώνες χάους και βαρβαρισμού που θα την ακολουθούσαν. Με στόχο να επαναφέρει τον πολιτισμό στο Γαλαξία το συντομότερο δυνατόν, ο Σέλντον ίδρυσε δύο Θεμέλια.
Το Πρώτο Θεμέλιο ιδρύθηκε στον Τέρμινους, ανοιχτά και φανερά. Αλλά το Δεύτερο Θεμέλιο ιδρύθηκε στην «άλλη άκρη του Γαλαξία», υπό άκρα μυστικότητα. Γιατί το Δεύτερο Θεμέλιο διαφυλάττει τους νόμους της ψυχοϊστορίας, οι οποίοι ισχύουν μόνο όσο παραμένουν μυστικοί...
Όταν το Πρώτο Θεμέλιο ηττήθηκε από μια δύναμη που ο Χάρι Σέλντον δεν είχε προβλέψει -από τις νοητικές ικανότητες ενός μοναδικού ατόμου, του μεταλλαγμένου Μουλαριού-, το Δεύτερο Θεμέλιο αναγκάστηκε να αποκαλύψει την ύπαρξή του και, ακόμα χειρότερα, ένα μέρος της δύναμής του.
Μέχρι στιγμής η τοποθεσία του Δεύτερου Θεμελίου έχει παραμείνει μυστική. Τόσο το Μουλάρι όσο και τα υπολείμματα του Πρώτου Θεμελίου θα κάνουν τα πάντα για να το ανακαλύψουν… και για να το καταστρέψουν. Κανείς τους όμως δε συνειδητοποιεί πως από την επιβίωση του Δεύτερου Θεμελίου εξαρτάται η ίδια η επιτυχία του Σχεδίου Σέλντον και το μέλλον της ανθρωπότητας...

Το τρίτο μέρος του έπους του Isaac Asimov, που καθόρισε την εξέλιξη ενός ολόκληρου είδους, τιμήθηκε με το βραβείο Hugo ως η κορυφαία σειρά Ε.Φ. όλων των εποχών και κατέκτησε επάξια μια θέση μεταξύ των αριστουργημάτων της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...