Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 104: Foundation, Βιβλίο 2: Θεμέλιο και Αυτοκρατορία (Επιστημονική Φαντασία)


Συγγραφέας: Isaac Asimov
Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης
Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 336
ISBN: 978-960-497-315-6
Ημερομηνία Έκδοσης: 26/6/2012
Νέα τιμή: €8,00
Εκδόσεις: Anubis

Υπό την καθοδήγηση του ιδιοφυούς Χάρι Σέλντον, ο απομονωμένος φάρος του ανθρώπινου πολιτισμού που είναι γνωστός ως Θεμέλιο έχει κατορθώσει να αποκρούσει τους βάρβαρους εισβολείς που θέλησαν να τον κατακτήσουν. Τώρα όμως, το Θεμέλιο βρίσκεται αντιμέτωπο με την Αυτοκρατορία, που, αν και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την κατάρρευση, αποτελεί ακόμα την ισχυρότερη δύναμη στο γαλαξία. Όταν ένας φιλόδοξος στρατηγός που ονειρεύεται να αποκαταστήσει τη χαμένη δόξα της Αυτοκρατορίας στρέφεται εναντίον του Θεμελίου, οι προβλέψεις του Χάρι Σέλντον γίνονται η μοναδική ελπίδα των τελευταίων υπέρμαχων του πολιτισμού.

Όμως, ακόμα και ο Σέλντον δεν είναι σε θέση να προβλέψει τη γέννηση μιας αλλόκοτης, μεταλλαγμένης οντότητας με δύναμη που ξεπερνά ακόμα και την πανίσχυρη πολεμική μηχανή της Αυτοκρατορίας αλλά και την ικανότητα να μετατρέπει κάθε άνθρωπο σε πειθήνιο σκλάβο...

Το δεύτερο μέρος του έπους του Isaac Asimov που καθόρισε την εξέλιξη ενός ολόκληρου είδους, τιμήθηκε με το βραβείo Hugo ως η κορυφαία σειρά Ε.Φ. όλων των εποχών και κατέκτησε επάξια μια θέση μεταξύ των αριστουργημάτων της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...