Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 103: Το όνειρο του Μισισιπή (Μυθιστόρημα)


Συγγραφέας: George R. R. Martin
Μεταφραστής: Γωγώ Αρβανίτη
Ηλικία: 14+
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11/11/2015
ISBN: 978-618-03-0213-4
Σελίδες: 616
Τιμή: 18,80 €
Σχήμα/Βιβλιοδεσία: 14x20,5 / Μαλακό Εξώφυλλο
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο Άμπνερ Μαρς, καπετάνιος ποταμόπλοιου με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά με τον πλούσιο αριστοκράτη που τον προσεγγίζει κάνοντάς του μια πολύ επικερδή προσφορά. O Τζόσουα Γιορκ, με την αφύσικη χλωμάδα και τα ατσάλινα γκρίζα μάτια, δε νοιάζεται που ο παγωμένος χειμώνας του 1857 έχει αφανίσει τον εμπορικό στολίσκο του Μαρς εκτός από ένα σαράβαλο ποταμόπλοιο. Ούτε που δεν πρόκειται να αποσβέσει την επένδυσή του ακόμα κι αν περάσει μια δεκαετία. Αρκεί ο καπετάνιος να μην ασχοληθεί ποτέ με το γιατί ο ίδιος θέλει να ταξιδέψει στον Μισισιπή, όσο παράξενες ή εκκεντρικές κι αν του φανούν οι ενέργειές του. Όταν τελικά το Φίβερ Ντριμ ξεκινά το παρθενικό ταξίδι του, ο Μαρς συνειδητοποιεί ότι έχει γίνει συμμέτοχος σε έναν σκοπό πιο καταχθόνιο αλλά και πιο ευγενή ακόμα και από τον πιο απίθανο εφιάλτη του.

Θα ενθουσιάσει τόσο τους φαν του Μάρτιν όσο και αυτούς του Στίβεν Κινγκ... Σκοτεινό, ανατριχιαστικό και ερεθιστικό... Μια καταιγιστική επιτυχία.
-Roger Zelazny, συγγραφέας

Συνυφαίνει με μαεστρία τον ιστορικό ρεαλισμό με τα πετάγματα στον κόσμο της φαντασίας και των δοξασιών. Οι χαρακτήρες θα μείνουν χαραγμένοι στο μυαλό του αναγνώστη, όπως και η ομορφιά των μεγάλων ποταμόπλοιων και του πανίσχυρου ποταμού.
-Locus

Συμπαγείς χαρακτήρες, ολοζώντανες περιγραφές ενός πλούσιου κόσμου, μια αληθοφανής εξήγηση για την ύπαρξη των βαμπίρ και άφθονες, γνήσια ανατριχιαστικές σκηνές, δημιουργούν το πιο χορταστικό και τρομακτικό μυθιστόρημα του είδους.
-The Roanoke Times & World Herald

Διαβάζεται περισσότερο σαν ιστορικό μυθιστόρημα με πολύ δυνατό θέμα, παρά σαν μια σκοτεινή ιστορία τρόμου… πολύ πιο ελκυστικό και μεστό νοημάτων από τα ευκολοδιάβαστα, γεμάτα βία βιβλία που περνιούνται για λογοτεχνία τρόμου στην εποχή μας.
-The Washington Post Book World

Η γεμάτη χάρη γραφή, το σασπένς και η συνταρακτική αφήγηση κατά την παλιά, δοκιμασμένη συνταγή, το κάνουν να διαβάζεται με αμείωτο ενθουσιασμό… και να ξαναδιαβάζεται με τη σπάνια αφοσίωση που αξίζει μόνο στους καλύτερους μυθοπλάστες.
-Los Angeles Herald Examiner

Εντυπωσιακό. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα αναγνώσματα τρόμου εδώ και χρόνια… Επινοητικό και γνήσια τρομακτικό –θα το σύστηνα σε όποιον βλέπει αφ’ υψηλού τη λογοτεχνία του φανταστικού.
-Time Out

-Ένα αριστοτεχνικό μείγμα περιπέτειας και υπερφυσικού τρόμου που διαδραματίζεται σε πραγματικό ιστορικό περιβάλλον… Εξαιρετικό, αξίζει τον υπερθετικό βαθμό από κάθε άποψη.
-Science Fiction Chronicle

Μια τρομακτική ιστορία με βαμπίρ, τόσο τρομακτική που θα κάνει τις τρίχες στον σβέρκο σας να σηκωθούν. Ένα ξεχωριστό κόσμημα –από τα καλύτερα βιβλία του είδους.
-Boston News Digest

Γιατί να το διαβάσω
Επειδή ο Μάρτιν ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στο ιστορικό μυθιστόρημα και στον κόσμο της φαντασίας, και σε αυτό το βιβλίο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς μία ιστορία με βαμπίρ γίνεται σπουδαία λογοτεχνία. Οι δυνατοί χαρακτήρες, η ομορφιά των ποταμόπλοιων και ο μεγάλος ποταμός θα σας μείνουν χαραγμένα στο μυαλό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...