Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Οι Μεγάλοι Κακούργοι 3: Το τρίτο πρόσωπο του Ελ Καπιτάν


Η αλήθεια είναι ότι ο Ελ Καπιτάν δεν είναι δυνατόν να μην απασχολούσε ξανά την Θρυλική Τετράδα. Ο δαιμόνιος αυτός κακοποιός έχει πάντα στο μυαλό του μεγάλα σχέδια τα οποία, όταν τα θέτει σε εφαρμογή, τραβάει την προσοχή του Νόμου… Ίσως αυτή η υπερβολική του σιγουριά και αυτοπεποίθηση να είναι τελικά το αδύνατο σημείο του. Βέβαια, τα τέσσερα θρυλικά παιδιά δεν τον γνωρίζουν ακόμα τόσο καλά για να το καταλάβουν αυτό. Κάθε φορά, όμως, που τον συναντούν σχηματίζουν μια πληρέστερη εικόνα για τον χαρακτήρα του. Σε αυτή την ιστορία λοιπόν, διαπιστώνουν πως ο εχθρός τους έχει τρομακτικές ικανότητες και απίστευτη αυτοκυριαρχία στα νεύρα του. Δέχεται τις αποτυχίες το ίδιο ψύχραιμα όπως και τις επιτυχίες. Ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν αυτό. Οι περισσότεροι παράνομοι παρασέρνονται από το πείσμα τους. Ο Ελ Καπιτάν θέλει να χτυπάει μόνο στα σίγουρα, ενώ μπορεί να δώσει αναβολή στην εκδίκησή του, ελπίζοντας σε μια πιο σίγουρη ευκαιρία!
Το πρώτο μέρος της περιπέτειας που θα θυμηθούμε σήμερα έχει τον τίτλο «Το τρίτο πρόσωπο του Ελ Καπιτάν» και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 1973, στο τεύχος 391 του περιοδικού ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ.


Υπόθεση: Μια σειρά ληστειών έχουν ανησυχήσει τις αρχές. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το ότι οι κακοποιοί φαίνεται να είναι πολύ καλά πληροφορημένοι για το πού και πότε ακριβώς πρέπει να χτυπήσουν. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς καταφέρνουν να μαθαίνουν τόσο σημαντικές πληροφορίες. Το πιο απίστευτο απ’ όλα είναι πως, όσοι τους έχουν δει, ορκίζονται ότι όλοι οι ληστές έχουν το ίδιο ακριβώς πρόσωπο! Σύντομα η συμμορία θα γίνει γνωστή με το όνομα «Οι πολύδυμοι»… Τα τέσσερα παιδιά του νόμου θα φτάσουν στην περιοχή και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους παρανόμους. Σαν έδρα τους θα χρησιμοποιήσουν την μικρή κωμόπολη Ρέκον, στην οποία θα καταλύσουν και οι επιβάτες του τραίνου που εκτροχίασαν στην τελευταία τους επίθεση οι «Πολύδυμοι». Επίσης, στο Ρέκον θα φτάσει και ένα πλανόδιο τσίρκο. Ο Τζιμ θα υποψιαστεί ότι μπορεί το τσίρκο να έχει κάποια σχέση με την συμμορία και γι’ αυτό κάνει μια βόλτα με τους φίλους του προς τα εκεί…
Κριτική: 3/5


Στο δεύτερο επεισόδιο της ιστορίας μας, με τον τίτλο «Τα ίχνη του τρόμου», η δράση συνεχίζεται…

Υπόθεση: Το θρυλικό Ελληνόπουλο δεν αργεί να καταλάβει πως ο πραγματικός του αντίπαλος είναι ο Ελ Καπιτάν! Μετά από μια δραματική αναζήτηση, τα παιδιά θα καταλήξουν και πάλι πίσω στο τσίρκο. Εκεί όπου όλα φαίνονται φυσιολογικά… Εκεί πιστεύει ο Τζιμ ότι κρύβεται το κλειδί του μυστηρίου… Πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση φαίνεται ότι παίζει και η άσχημη τσιγγάνα που υποτίθεται ότι βλέπει τα μελλούμενα. Έτσι, το πανούργο παιδί, θα της στήσει μια παγίδα. Θα στείλει τον Πεπίτο να… μάθει το μέλλον του!
Κριτική: 2/5

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι ατάκες του… θρυλικού Γκονζάλες σε αυτά τα δύο επεισόδια είναι φοβερές! Μπορεί, γενικότερα, η κατάσταση να είναι δραματική, τουλάχιστον όμως ο αναγνώστης γελάει και λιγάκι… Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος του συγκεκριμένου χαρακτήρα στο περιοδικό…
Τα επεισόδια αυτά, δημοσιεύθηκαν άλλες τρεις φορές, οπότε είναι πολύ εύκολο να τα εντοπίσετε:

1η: Το 3ο πρόσωπο του Ελ Καπιτάν (Ι) (Μ.Κ. 391)
2η: Το 3ο πρόσωπο του Ελ Καπιτάν (Ι) (Μ.Α. 277)
3η: Το 3ο πρόσωπο του Ελ Καπιτάν (Ι) (Μ.Α. 601)
4η: Το 3ο πρόσωπο του Ελ Καπιτάν (Ι) (Μ.Α. 830)

1η: Τα ίχνη του τρόμου (ΙΙ) (Μ.Κ. 392)
2η: Τα ίχνη του τρόμου (ΙΙ) (Μ.Α. 278)
3η: Τα ίχνη του τρόμου (ΙΙ) (Μ.Α. 602)
4η: Τα ίχνη του τρόμου (ΙΙ) (Μ.Α. 831)


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

2 σχόλια:

  1. Εύγε Παναγιώτη! Για το στήσιμο της ανάρτησης, για τη ποιότητα των εξώφυλλων...για όλα τέλος πάντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...