Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Οι Δημιουργοί... και τα Έργα τους 11: Al Rio (Alvaro Araújo Lourenço do Rio) [1962-2012] Βραζιλία


Ένας καλλιτέχνης με ανεξάντλητο ταλέντο, χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο σχέδιο, με υπέροχες γραμμές και έντονα χρώματα.

Ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής κόμικς Alvaro Araújo Lourenço do Rio, πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Al Rio, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1962 στη Fortaleza. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Rio de Janeiro εικονογραφώντας εκπαιδευτικά βιβλία. Εργάστηκε σε animations της Disney, όπως στη σειρά Aladdin. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε την συνεργασία του με Βορειοαμερικανούς εκδότες κόμικς και εργάστηκε στην DC Comics, αλλά το μεγάλο του βήμα ήταν όταν αντικατέστησε τον J. Scott Campbell, στο κόμικς Gen 13 [Wildstorm]. Με αυτό το κόμικς ο κομίστας απέδειξε την τεράστια ικανότητα του στο σχεδιασμό πανέμορφων, σέξι θηλυκών [good girl].
Συνεργάστηκε με τις εκδοτικές Marvel, Vertigo Press, Dark Horse, Chaos! Comics, Avatar Press, Crossgen, Zenescope, Image κλπ., σε αρκετούς τίτλους βιβλίων κόμικς, όπως το δικό του Exposure [σενάριο: David Campiti], αλλά ακόμη και στα Captain America, DV8, Voodoo, Purgatori, Lady Death, X-Men, New Mutants, Spider-Man, Vampirella, Star Wars, Grimm Fairy Tales, Avengylene, και αρκετούς άλλους.Στον ελεύθερο χρόνο του, του άρεσε να παίζει κιθάρα και να τραγουδά. Ήταν μεγάλος φαν της Επιστημονικής Φαντασίας. Ο Al Rio αυτοκτόνησε διά απαγχονισμού την Τρίτη 31 Ιανουαρίου του 2012. Την περίοδο εκείνη ολοκλήρωνε το graphic novel "Fever Moon" [Random House], γραμμένο από τους Karen Marie Moning και David Lawrence. Άφησε πίσω του τρία παιδιά και τη σύζυγο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...