Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

"Έφυγε" ο Κώστας Τσάκωνας...


Αγαπούσε να χαρίζει το γέλιο και πάνω σε αυτό έχτισε την καριέρα του ο Κώστας Τσάκωνας, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών.

Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με ιδιαίτερη αγάπη στην επιθεώρηση, ο Κώστας Τσάκωνας τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Πρόσφατα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας.
Το χαρακτηριστικό ύφος του αλλά και ο ιδιαίτερος τρόπος ερμηνείας του τον έκαναν να ξεχωρίζει, ενώ οι ταινίες του «Κλασική περίπτωση βλάβης» και «Η μεγάλη απόφραξη» είχαν γνωρίσει επιτυχία. Η σεμνότητά του, αλλά και ο χαρακτήρας του, τον έκαναν πολύ αγαπητό στο ελληνικό κοινό, ενώ έκανε σπουδαία καριέρα και στην ελληνική επιθεώρηση, την οποία υπηρέτησε με πάθος, για πολλά χρόνια.
Ο Κώστας Τσάκωνας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη».
Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του Δημοσθένη Παπαχριστόφορου στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα», με τον διάσημο μονόλογό του να έχει χαρακτηριστεί «προφητικός» και επίκαιρος όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα.
Πριν από πέντε χρόνια είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, ενώ λίγο αργότερα διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο. Λόγω των προβλημάτων υγείας του δεν μπορούσε να εργαστεί κι από το 2011 η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.
Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην ταινία του Κώστα Καπάκα, «Magic hour» (2011). Η κηδεία του Κώστα Τσάκωνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Αργυρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...