Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Λογοτεχνικές Προτάσεις 92: Μάγισσες & Μάγοι (Φανταστική Λογοτεχνία)


Ένας κόσμος γεμάτος μαγεία, ένα φριχτό απολυταρχικό καθεστώς, δυο αδέλφια που μόλις ανακαλύπτουν τις μαγικές τους ικανότητες· ένα μυθιστόρημα που θα διαβάσετε με κομμένη την ανάσα!

Επιτέλους στα ελληνικά ο πρώτος τόμος της πολυαναμενόμενης τριλογίας μυθιστορημάτων νεανικής φαντασίας του James Patterson!
Διαβάζοντάς το θα γνωρίσετε την απίστευτη ιστορία της Γουίστι και του Γουίτ Όλγκουντ… Τα δύο αδέλφια απήχθησαν απ’ το σπίτι τους μες στη νύχτα, οδηγήθηκαν στη φυλακή και κατηγορήθηκαν ως μάγισσα και μάγος. Όμως δεν ζουν μόνοι τους αυτόν τον τρόμο. Χιλιάδες νέα παιδιά έχουν απαχθεί. Σε ορισμένα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Άλλα παραμένουν αγνοούμενα. Η μοίρα τους άγνωστη, κι όλοι τρέμουν το χειρότερο –ότι το νέο αυταρχικό καθεστώς δεν θα σταματήσει πουθενά προκειμένου να καταπνίξει τη ζωή και την ελευθερία, τη μουσική και τα βιβλία, την τέχνη, τη μαγεία… και τις επιδιώξεις κάθε φυσιολογικού εφήβου.
Τα περισσότερα αντίγραφα αυτής της ιστορίας έχουν ήδη κατασχεθεί, καταστραφεί, ή καεί στην πυρά. Προλάβετε να προμηθευτείτε ένα από τα σπάνια αντίτυπα που διασώθηκαν και επιλέξτε τον επόμενο αποδέκτη του με προσοχή –προτού να ’ναι πια πολύ αργά…

"Δεν το χωράει το μυαλό μου. Μια ολόκληρη πόλη, οργισμένα πρόσωπα που με κοιτούν λες και είμαι καμιά διεστραμμένη εγκληματίας. Το στάδιο δεν είναι απλώς γεμάτο. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσωπα –περίεργα, ανάλγητα, στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορα... Και δεν βλέπεις ούτε ένα ζευγάρι βουρκωμένα μάτια, πόσο μάλλον δάκρυα. Ούτε μισή λέξη διαμαρτυρίας.
Καθώς τα ψηφία της αντίστροφης μέτρησης αστράφτουν στις γιγαντοοθόνες στα δύο άκρα του σταδίου, φαίνεται ότι –ως οικογένεια– αυτή θα ’ναι η τελευταία μας μέρα. Βλέπω τον αδελφό μου, τον Γουίτ, να αναρωτιέται αν υπάρχει διέξοδος της τελευταίας στιγμής. Βλέπω τη μητέρα μου να κλαίει σιγανά. Βλέπω τον πατέρα μου, σκυφτό απ’ την παραίτηση –κι ωστόσο να μας χαμογελά πασχίζοντας να κρατήσει το ηθικό μας ακμαίο, θυμίζοντάς μας πως είναι μάταιο να περάσουμε τις τελευταίες μας στιγμές σ’ αυτόν τον πλανήτη δυστυχισμένοι. Αλλά προτρέχω. Υπάρχουν πολλά που πρέπει ν’ αφηγηθώ προτού φτάσουμε στις λεπτομέρειες της δημόσιας εκτέλεσής μας. Οπότε, ας γυρίσουμε λίγο πίσω στον χρόνο..."

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους (από 10 ετών και πάνω) –και σε νέους κάθε ηλικίας!…

Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι και θα σας εκπλήξει με την ζωντάνια και την συνεχόμενη δράση του.
Πώς θα νιώθατε αν ένα βράδυ που κοιμόσασταν εισέβαλλαν στο σπίτι σας οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και σας συλλαμβάνανε με την κατηγορία πως είστε Μάγοι και πως έχετε σκοπό να διαλύσετε την Κυβέρνηση, για να μην της επιτρέψετε να εφαρμόσει τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε δύο αδέλφια, τον Γουίτ και την Γουίστι, έφηβους που μέχρι εκείνη την στιγμή έδειχναν να είναι δύο παιδιά συνηθισμένα. Ή τουλάχιστον αυτό νόμιζαν και οι ίδιοι. Όμως, η Κυβέρνηση φαίνεται να γνωρίζει κάτι περισσότερο, καθώς στο Αναμορφωτήριο που τους μεταφέρουν βρίσκονται φυλακισμένα εκατοντάδες παιδιά. Ο Γουίτ και η Γουίστι καλούνται να επιβιώσουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, υπενθυμίζοντας συνεχώς στους εαυτούς τους πως πρέπει να δραπετεύσουν και να αναζητήσουν τους γονείς τους. Με έκπληξη θα διαπιστώσουν πως, τελικά, η Κυβέρνηση είχε δίκιο…
Ένα βιβλίο που απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό, το οποίο και θα εντυπωσιάσει με τον ρυθμό του. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο γίνεται αμέσως συμπαθές, ενώ μια πλειάδα άλλων χαρακτήρων κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα μεταξύ σοβαρότητας και καρικατουρίστικης διάθεσης των συγγραφέων. Ένα παραμύθι φαντασίας που δίνει έμφαση στις αδελφικές σχέσεις αλλά και στις αντιξοότητες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις ξεπερνάμε.
Κριτική: ✮✮✮✮✮✮✮✰✰✰

Συγγραφείς: James Patterson, Gabrielle Charbonnet
Σελίδες: 344
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-482-0
Τιμή: €15,90
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...