Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 38: Το μυστικό του βάλτου


Σήμερα θα σας θυμίσουμε μία πολύ όμορφη περιπέτεια των τεσσάρων μικρών υπερασπιστών του νόμου. "Το μυστικό του βάλτου" δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1970 στο τεύχος 249 του περιοδικού "Μικρός Κάου-μπόυ". Από τότε έχει δημοσιευθεί άλλες τρεις φορές στα τεύχη 177, 501 και 778 του περιοδικού "Μικρός Αρχηγός". Συγγραφέας της ιστορίας είναι ο Κώστας Φωτεινός (ψευδώνυμο του Πότη Στρατίκη).

Υπόθεση: Οι τέσσερις φίλοι μας, έχουν στρατοπεδεύσει σε μια ερημική περιοχή, όταν ξαφνικά τους πλησιάζει ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος. Τους λέει πως ονομάζεται Σταν Χόλμερ και πως επιτέθηκαν τέσσερις ληστές σ’ αυτόν και έναν ακόμη φίλο του και τους χτύπησαν. Έπειτα τους κυνήγησαν μέχρι έναν βάλτο για να τους πνίξουν. Ο φίλος του βούλιαξε στη λάσπη και δεν κατάφερε να γλιτώσει, αλλά αυτός στάθηκε τυχερός και κρατήθηκε από κάτι κλαδιά, χωρίς να τον πάρουν είδηση, μέχρι που έφυγαν. Ο Τζιμ θ’ αφήσει την Ντιάνα και τον Τσιπιρίπο να προσέχουν τον Σταν Χόλμερ και αυτός με τον Πεπίτο θ’ ακολουθήσουν τα ίχνη των τεσσάρων ληστών. Μετά από πολλές περιπέτειες, ο Τζιμ θα συλλάβει τελικά τους τέσσερις άνδρες που είχαν καταφύγει σε μια κοντινή κωμόπολη, το Κάλβερτ. Αυτοί, όμως, θα αρνηθούν κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας πως δεν συνάντησαν ποτέ τον Σταν Χόλμερ…
Κριτική: 4/5


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...