Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Για την βιβλιοθήκη σας... 11: Stephen King, Η σκοτεινή πλευρά του Hollywood


Ο Stephen King δε χρειάζεται συστάσεις. Η παρουσία του στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας αλλά και του θεάματος είναι ξεχωριστή, καθώς το έργο του διακρίνεται τόσο από θεματική πρωτοτυπία και παραστατικότητα όσο και από δυναμική γραφή και μεστότητα λόγου.
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένας προσωπικός φόρος τιμής στο δημιουργό που κατόρθωσε να ελκύσει πλήθος αναγνωστών στις γοητευτικές ατραπούς της τρομολαγνικής θεώρησης του κόσμου. Ο συγγραφέας προσέγγισε τη μυθοπλασία του King με αργά, γεμάτα σεβασμό βήματα, σαν ένα φοβισμένο παιδί που περιπλανιέται σε ένα άγριο δάσος μέσα στη νύχτα κι αφουγκράζεται τους αμέτρητους ήχους... που μπορεί να προέρχονται από τα νυχτοπούλια ή από ακατονόμαστες οντότητες, που καιροφυλακτούν περιμένοντας το επόμενο θύμα τους.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα ταξιδέψετε στην πιο σκοτεινή πλευρά του χολιγουντιανού ονείρου, στα άδυτα του μυαλού ενός δημιουργού που εξακολουθεί να καταπλήσσει το αναγνωστικό κοινό. Και ταυτόχρονα θα γνωρίσετε πόσο επιτυχημένα -ή λιγότερο επιτυχημένα- μεταφέρθηκε κατά καιρούς στο σελιλόιντ το έργο της δυνατότερης πένας της λογοτεχνίας τρόμου σήμερα.

Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Το βιβλίο καταγράφει με πολύ όμορφο τρόπο, ταξινομημένα και δομημένα, όλα εκείνα τα έργα του κορυφαίου συγγραφέα που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Με πληροφοριακά στοιχεία γύρω από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, καθώς και αναλύσεις σχετικά με το πόσο επιτυχημένα έχουν γίνει αυτές οι μεταφορές σε φιλμ των βιβλίων του κορυφαίου συγγραφέα. Στις περισσότερες τοποθετήσεις του Γιάννη Μοσχονά, θα συμφωνήσω και θα σας προτείνω ανεπιφύλακτα να αναζητήσετε το συγκεκριμένο βιβλίο, καθώς αποτελεί έναν πλήρη οδηγό αναφοράς, τον μοναδικό που έχουμε στην ελληνική γλώσσα για τη σχέση του λογοτέχνη King με τον King του σελιλόιντ, τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία της έκδοσής του. Το μοναδικό αρνητικό της έκδοσης έχει να κάνει με την ασπρόμαυρη εκτύπωση, που χωρίς λόγο μειώνει την πραγματικά αξιόλογη δουλειά σε όλους τους άλλους τομείς, καθώς και το χαρτί και η σελιδοποίηση κινούνται σε πολύ υψηλά στάνταρντς.

Συγγραφέας: Γιάννης Μοσχονάς
Ημερομηνία έκδοσης: 2006
Σχήμα: 20,5x27,5
Σελίδες: 216
ISBN: 960-306-502-1
Τιμή: €15,00
Εκδόσεις: Anubis

Η παρουσίαση προέρχεται από το blog "STEPHEN KING IN GREECE"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...