Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Ελληνικά περιοδικά 10: Flashpoint (2011)


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Νοέμβριος 2011
ΤΕΥΧΗ ΣΕΙΡΑΣ: 5
ΣΧΗΜΑ: 26x17
ΣΕΛΙΔΕΣ: 40 (τεύχη 1, 5), 32 (τεύχη 2, 3, 4)
ΤΙΜΗ: 3,5 ευρώ (τεύχη 1, 5), 2,50 ευρώ (τεύχη 2, 3, 4)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Anubis / Compupress
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ: Μηνιαία έκδοση
ΚΩΔ. ΑΡΧΕΙΟΘ.: 2349

ΣΧΟΛΙΑ: Το 2011 η DC έκανε μια δυναμική επανεκκίνηση σε όλες τις σειρές των κόμικς της. Για όσους παρακολουθούν τις ξένες εκδόσεις κόμικς, ήταν γνωστό ότι η επανεκκίνηση αυτή στο σύμπαν της εταιρείας, προέκυψε μέσα από την σειρά "Flashpoint", η οποία αποτελεί στην πραγματικότητα τον πρόλογο της πιο μεγάλης αλλαγής που έχει σημειωθεί στην ιστορία της εταιρείας.
Η σειρά κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού του 2011 στην Αμερική και λίγους μήνες αργότερα η Anubis την έφερε και στη χώρα μας. Στην δημιουργική ομάδα περιλαμβάνονται δύο θρυλικά ονόματα του χώρου: ο Geoff Johns, που υπογράφει το σενάριο και ο Andy Kubert, που έχει αναλάβει το σκίτσο. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού το "Flashpoint" γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, δείχνοντας το δρόμο γι' αυτό που θα ακολουθούσε...
Το "Flashpoint #5", πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη έκδοση στη χώρα μας που κυκλοφόρησε με το νέο λογότυπο της DC.


Όσον αφορά την ιστορία που πραγματεύεται, τα γεγονότα εξελίσσονται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, στο οποίο οι περισσότεροι ήρωες και καταστάσεις του λεγόμενου "κανονικού" σύμπαντος, έχουν αλλάξει σημαντικά. Ο Superman έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την κυβέρνηση, η Wonder Woman και οι αμαζόνες της έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στην Ευρώπη, ενώ ο Batman είναι νεκρός και τη θέση του έχει πάρει ο τελικά ολοζώντανος αλλά και πολύ πιο βίαιος πατέρας του!


Παρότι κεντρικός πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Flash, στα τεύχη της σειράς εμφανίζονται όλοι οι μεγάλοι ήρωες του DCU, όπως ο Superman, ο Batman, η Wonder Woman και ο Aquaman. Αρκετοί από αυτούς αναλαμβάνουν νέους και εντελώς διαφορετικούς ρόλους από αυτούς στους οποίους τους είχαμε συνηθίσει.


Η ολοκλήρωση αυτής της μίνι σειράς, μαζί με τις αλλαγές που επέφερε, αποτέλεσε την βάση για την επανεκκίνηση που οδήγησε στο λεγόμενο "The New 52". Όλες οι μετατροπές που θα ισχύανε πια, ήταν αποτέλεσμα των επιτυχημένων προσπαθειών του Flash να αλλάξει την πορεία των γεγονότων, πριν αυτά φέρουν την ολοκληρωτική καταστροφή...
Το "Flashpoint" ολοκληρώθηκε σε 5 τεύχη, όπως ακριβώς και η πρωτότυπη έκδοση. Εξαιρετική και η ελληνική έκδοση, με πολύ καλή εκτύπωση που σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις τα φανταστικά σχέδια και χρώματα.


Οι τίτλοι των ιστοριών στα 5 τεύχη που εκδόθηκαν:
1. Flashpoint - Κεφάλαιο Πρώτο
2. Flashpoint - Κεφάλαιο Δεύτερο
3. Flashpoint - Κεφάλαιο Τρίτο
4. Flashpoint - Κεφάλαιο Τέταρτο
5. Flashpoint - Κεφάλαιο Πέμπτο

Κείμενο/παρουσίαση: Πλαφουτζής Παναγιώτης, για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/, 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...