Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σινεμά και DVD 42: Johnny English, Η Επιστροφή / Johnny English Reborn (2011)


Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 101'
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Η.Π.Α., Γαλλία, Αγγλία
Σκηνοθεσία: Oliver Parker
Σενάριο: William Davies, Hamish McColl, Neal Purvis (χαρακτήρες), Robert Wade (χαρακτήρες)
Cast: Rowan Atkinson (Johnny English), Dominic West (Simon Ambrose), Gillian Anderson (MI7 πράκτορας Pamela Thornton), Rosamund Pike (Kate Sumner), Richard Schiff (πράκτορας Fisher)


Ο θεός-να-τον-κάνει ειδικός πράκτορας Johnny English (Rowan Atkinson) εξασκεί τις μοναδικές του δεξιότητες κάπου στην Ασία. Δεν αργεί όμως η στιγμή που θα πρέπει να αποδείξει και πάλι πως επάξια βρίσκεται στην υπηρεσία της Βασίλισσας. Αυτή τη φορά το καθήκον τον καλεί να ματαιώσει τα σχέδια ενός παγκόσμιου δικτύου εκτελεστών που θέλουν τη δολοφονία του Κινέζου ηγέτη, γεγονός που θα προκαλούσε χάος σε διεθνές επίπεδο. Ο παντελώς ανορθόδοξος πράκτορας θα πρέπει να εξοπλιστεί -όπως πάντα- με τα τελευταίας τεχνολογίας gadgets προκειμένου να καταφέρει ένα αποφασιστικό χτύπημα σε αυτή την παγκόσμια συνομωσία όπου εμπλέκει από την CIA και την KGB μέχρι -τι παράξενο!- και τη δική του υπηρεσία, την MI-7. Περιττό να πούμε ότι η προστασία όλων μας βρίσκεται στα χέρια του!



Ο 'Mr.Bean' Rowan Atkinson επιστρέφει στο ρόλου του... παλαβού πράκτορα, Johnny English, στοχεύοντας στην επανάληψη της επιτυχίας του 2003. Στο πλευρό του βρίσκεται μία στρατιά από... επίλεκτα ονόματα, όπως οι ψημένοι στα πρακτοριλίκια Pierce Brosnan, Rosamund Pike, Gillian Anderson, καθώς και άλλοι -παλιοί και νέοι- σαν τους Tasha de Vasconceros, Ben Miller και Dominic West. Η σκηνοθετική καθοδήγηση αλλάζει χέρια, με τον Oliver Parker (από το απογοητευτικό «Dorian Gray») να διαδέχεται τον Peter Howitt. Αυτό που σίγουρα πάντως παραμένει αμετάβλητο στο «Johnny English Reborn» είναι οι ατελείωτες γκάφες που θα ντυθούν από την ξεκαρδιστική εκφραστική παλέτα του Atkinson.


Το είδος της κατασκοπικής παρωδίας δεν αναγεννάται με τη δεύτερη περιπέτεια του Ρόουαν Άτκινσον-Johnny English, αλλά τουλάχιστον αποκτά μια διασκεδαστική προσθήκη... Η επιστροφή του Ρόουαν Άτκινσον στον ρόλο του ατρόμητου μεν, ιδιόρρυθμου και ατζαμή δε Βρετανού κατασκόπου Johnny English που πρωτογνωρίσαμε πριν οκτώ χρόνια είναι γεγονός!

Δείτε το ξεκαρδιστικό trailer:

Μέρος του κειμένου προέρχεται από τα: http://www.cinemanews.gr http://www.otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...