Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η "Μάσκα" ζει ξανά!


Σε μια εποχή δύσκολη, όπως αυτή που χρόνια τώρα διανύουμε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με το ασίγαστο πάθος τους για ότι κάνουν, σε συνδυασμό με τη ποιότητα που διακρίνει κάθε τους προσπάθεια, μας προκαλούν για πολλοστή φορά συναισθήματα θαυμασμού και απεριόριστης εκτίμησης. Ο Τζίμμυ Κορίνης συγκαταλέγεται άνετα στους κορυφαίους εξ αυτών. Η αγάπη του για τη "Μάσκα" αποδεικνύεται περίτρανα ξανά. Και αυτή τη φορά, ίσως και καλύτερα από ποτέ. Και ίσως καλύτερα και από κάθε άλλον!
Η διαδικτυακή "Μάσκα" του Τζίμμυ Κορίνη κυκλοφορεί στην ιστοσελίδα Maska.gr, απαριθμεί ήδη 6 τεύχη και όπως μας έχει δηλώσει ο δημιουργός των, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 6 έτοιμα! Εδώ, λοιπόν, η δουλειά που έχει γίνει, καθώς και το αποτέλεσμα αυτής, κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη. Καλαίσθητα τεύχη 164-174 σελίδων (ανάλογα με την ύλη κάθε τεύχους) με φοβερές πραγματικά επιλογές από την αφρόκρεμα των καθαρόαιμων Detective stories, westerns, police procedural (που εστιάζουν κυρίως στις δεκαετίες ΄40 και ΄50) και αριστοτεχνική μετάφραση που ξαναδίνει στα χαμένα αυτά διαμαντάκια τη χαμένη τους αίγλη.


Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Τζίμμυ Κορίνης ως μέγας γνώστης και πολύπειρος συγγραφέας του είδους, συμπληρώνει τα τεύχη αυτά με μεστά και συναρπαστικά άρθρα γύρω από την ιστορία και τη προέλευση αυτών των αναγνωσμάτων που σφύζουν από δράση, πλοκή και δυναμική γραφή. Ιδιαίτερη μνεία, επίσης, αξίζει η ιδιαιτέρως καλαίσθητη εμφάνιση των τευχών αυτών (τα οποία αφότου τα κατεβάσετε, μπορείτε να τα τυπώσετε σε Α5 δημιουργώντας έτσι μία μοναδική συλλογή!), τα φοβερά εξώφυλλα που αιχμαλωτίζουν το μάτι, καθώς και η ύπαρξη βιογραφικών αρκετών γνωστών, μα και αγνώστων στο πλατύ κοινό, συγγραφέων του χώρου.
Όποιος ασχολείται σοβαρά με αυτό το εκπληκτικό λογοτεχνικό παρακλάδι, εδώ θα βρει έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Προσωπικά -και μη μπορώντας (μήτε θέλοντας!) να περιορίσω τον ενθουσιασμό μου, εύχομαι αυτά τα μικρά αριστουργήματα, σύντομα να αποκτήσουν έντυπη μορφή. Αν μη τι άλλο το αξίζουν. Με το παραπάνω!

Χρήστος Νάστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...