Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 36: Δόκτωρ Τζέκυλ και Σενόρ Πεπίτο


Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα μια καταπληκτική περιπέτεια που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα εορταστικά, πανηγυρικά τεύχη του περιοδικού Μικρός Κάου-μπόυ, το 373.
Πρόκειται για μια από τις πιο πρωτότυπες και ιδιαίτερες περιπέτειες που δημοσιεύθηκαν ποτέ με πρωταγωνιστές την Θρυλική Τετράδα των αγαπημένων μας ηρώων.
Ο μοναδικός Γιώργος Μαρμαρίδης αφήνει την φαντασία του να καλπάσει και μας χαρίζει μια ιστορία που όταν την πρωτοδιαβάσαμε δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Καταφέρνει να συνδυάσει τέλεια τους ήρωές μας με την αλλόκοτη ιστορία του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, «Δόκτωρ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ»! Ουσιαστικά, ο Μαρμαρίδης μας δίνει εδώ (σε παγκόσμιο επίπεδο), την συνέχεια (ή μια πιθανή συνέχεια) του πασίγνωστου βιβλίου!
Ο Τζιμ, η Ντιάνα, ο Τσιπιρίπο και ο Πεπίτο μπλέκονται άθελά τους σε μια περίεργη υπόθεση, στην οποία όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ομοσπονδιακός Δικαστής της πρωτεύουσας, διέπραξε φόνο! Όμως αυτός ο οποίος βγαίνει –στην κυριολεξία- εκτός εαυτού σε αυτή την περιπέτεια είναι ο… Πεπίτο! Το κωμικό Μεξικανόπουλο μεταμορφ… Ούπς! Αρκετά σας αποκαλύψαμε… Μπορείτε να διαβάσετε την υπόθεση της ιστορίας…


Υπόθεση: Μια νύχτα καταιγίδας στο Ώστιν, την πρωτεύουσα του Τέξας, μια μικρή άμαξα κινείται αργά μέσα στους σκοτεινούς δρόμους. Ένας διαβάτης που προχωρεί με ταχύ βήμα για να φτάσει όσο μπορεί πιο γρήγορα στο σπίτι του, κοντοστέκεται. Η άμαξα τον πλησιάζει και ο αμαξάς του ζητά να ανέβει για να μην βρέχεται. Όμως, ο άτυχος άνθρωπος δεν προλαβαίνει να κινηθεί. Γρήγορος σαν διάβολος ο αμαξάς, του καταφέρνει απανωτά χτυπήματα με ένα μπαστούνι στο κεφάλι και εκείνος σωριάζεται νεκρός! Μέσα στο φως μιας αστραπής διακρίνεται το αποτρόπαιο πρόσωπο του δολοφόνου που το στολίζει ένα άσχημο, σαδιστικό χαμόγελο! Αμέσως μετά βάζει τα άλογα να απομακρυνθούν με ταχύτητα…
Αυτό, όμως, που δεν έχει καταλάβει ο δολοφόνος είναι ότι ένας άλλος άνθρωπος είδε όλη τη σκηνή. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε καλυφθεί στο σκοτεινό κούφωμα μιας πόρτας για να αποφύγει τη βροχή. Και ο άνθρωπος αυτός δεν διστάζει να ακολουθήσει από μακριά την άμαξα…


Λίγη ώρα αργότερα μπαίνει στο Αρχηγείο των Σερίφηδων του Τέξας και αναφέρει ότι είναι αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου. Ο κάπταιν Κούπερ και η Θρυλική Τετράδα των παιδιών του Νόμου –που έτυχε να βρίσκονται στο Ώστιν– ακούν έκπληκτοι τον άνθρωπο εκείνο να λέει ότι η άμαξα που παρακολούθησε μπήκε στην αυλή ενός μεγάλου σπιτιού που ανήκει στον κ. Φράυ Μουρ, τον Ομοσπονδιακό Δικαστή του Ώστιν και φίλο του κάπταιν Κούπερ!
Παρά την δύσκολη θέση του, ο αρχηγός των σερίφηδων μαζί με τα τέσσερα παιδιά φτάνουν λίγη ώρα αργότερα στην οικία του δικαστή Μουρ. Εκεί αντιμετωπίζουν την άρνηση του υπηρέτη του δικαστή να τους αφήσει να δουν τον κύριό του. Ο Κούπερ μπαίνει τελικά στην κρεβατοκάμαρα του φίλου του και τον βρίσκει σε κακά χάλια: είναι μούσκεμα στον ιδρώτα και πολύ ταλαιπωρημένος!
Την ίδια ώρα, τα τέσσερα παιδιά ψάχνουν στον κήπο και στον στάβλο για τα ίχνη της άμαξας και του οδηγού της. Ξαφνικά, κάποιος χτυπάει από πίσω τον Πεπίτο, την στιγμή που εκείνος βρίσκεται ανάμεσα στα δέντρα του κήπου. Έπειτα, τον φορτώνεται στον ώμο και τον οδηγεί αναίσθητο σε μια υπόγεια αποθήκη. Όταν συνέρχεται το Μεξικανόπουλο, αισθάνεται διψασμένο και δεν διστάζει να πιει το… περίεργο νερό που βρίσκεται μέσα σε μια κανάτα!...
Κριτική: 5/5


Σημειώσεις
• Μπορεί η ιστορία να έχει κάποιες μικρές αδυναμίες, παραβλέπονται όμως ευχάριστα μιας και το σενάριο σε παρασέρνει…
• Στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης αναφέρεται ότι το τεύχος έχει 68 σελίδες, όμως στην πραγματικότητα έχει 84! Μια τέτοια ιστορία δεν μπορούσε να χωρέσει σε ένα απλό τεύχος!
• Η περιπέτεια αναδημοσιεύθηκε άλλες δύο φορές, στο περιοδικό Μικρός Αρχηγός στα τεύχη 259-260 και 583-584. Το 2015 η ιστορία ξαναδημοσιεύθηκε στο συλλεκτικό τεύχος 1221 του Μικρού Κάου-μπόυ.

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σύντομα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ιστορία και όσοι δεν έτυχαν ποτέ να την διαβάσουν... Πώς;;;

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...