Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 35: Ο Ανίκητος


Το σενάριο με τον ισχυρό άντρα μιας πόλης που όλοι τον σέβονται ή τον φοβούνται, παρουσιάζεται συχνά σε ιστορίες γουέστερν, με πολλές παραλλαγές. Μια τέτοια ιστορία έχουμε και εδώ, όπου ο πλούσιος ράντσερ Λάμπερτ προσπαθεί να πάρει στην κατοχή του μια ολόκληρη περιοχή. Και, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποιοι τον υπηρετούν και κάποιοι άλλοι τον εξυπηρετούν επειδή τον φοβούνται...

Ας δούμε πιο αναλυτικά την υπόθεση της ιστορίας μας: Ο Τζόε Μάλβιν μπαίνει πεζός στην Σάουθσβιλ, μια κωμόπολη στο δυτικό Τέξας και σωριάζεται στη μέση του δρόμου. Λίγη ώρα πριν τον έχει τσιμπήσει ένα φίδι! Τρεις κάου-μπόυς, σκύβουν από πάνω του και καταλαβαίνουν ότι δεν έχει καμία ελπίδα. Λίγο πριν πεθάνει, ο Μάλβιν, τους λέει πως αφήνει όλη του την περιουσία και τα κτήματα στον φίλο του, τον Φρανκ Σίμμονς. Οι τρεις κάου-μπόυς θ’ αποφασίσουν να μην πουν σε κανέναν την τελευταία επιθυμία του Μάλβιν, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως ο Λάμπερτ –ο ισχυρός και ανίκητος άνδρας της περιοχής– θα πλήρωνε πολλά για να πάρει στη κατοχή του αυτά τα κτήματα…
Κριτική: 4/5


Η ιστορία αυτή γράφτηκε το 1974 από τον Κώστα Φωτεινό (ψευδώνυμο του Πότη Στρατίκη) και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 584 του Μικρού Σερίφη. Στη συνέχεια, επανεκδόθηκε άλλες δύο φορές στα τεύχη 1021 και 1467 του ίδιου περιοδικού.
Το 1467 (εξώφυλλο του οποίου δημοσιεύουμε) ήταν το προτελευταίο τεύχος του Μικρού Σερίφη, πριν την διακοπή της εβδομαδιαίας κυκλοφορίας του. Η εσωτερική εικόνα που σας παρουσιάζουμε προέρχεται από το τεύχος 584.

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...