Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 34: Ο κυκλώνας


Η ιστορία αυτή γράφτηκε από τον Γιώργο Μαρμαρίδη και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό "Μικρός Κάου-μπόυ", τον Μάιο του 1973 (42 χρόνια πριν)! Οι νεότεροι αναγνώστες μπορούν να την εντοπίσουν και στις επανεκδόσεις του περιοδικού "Μικρός Αρχηγός", στα τεύχη 261, 585 και 818.
Υπόθεση: Η ταχυδρομική άμαξα που διασχίζει την άγρια περιοχή του Ρεντ Κάνυον έχει μόνο δύο επιβάτες: μια νεαρή Μεξικάνα και το μωρό της. Έτσι, όταν εμφανίζεται ξαφνικά ένας τραυματισμένος άνδρας που έχασε το άλογό του και ζητάει ν’ ανέβει στην καρότσα, ο αμαξάς δεν έχει κανέναν λόγο να του το αρνηθεί. Δεν γνωρίζει, βέβαια, πως έτσι υπογράφει την θανατική του καταδίκη… Ο άγνωστος γνωρίζει πολύ καλά ότι η άμαξα μεταφέρει και ένα άλλο, εξαιρετικά πολύτιμο φορτίο: ένα μικρό κιβώτιο με πέντε χιλιάδες δολάρια! Αδίστακτα, λοιπόν, σκοτώνει τον ηλικιωμένο αμαξά και ρίχνει την άμαξα στον γκρεμό, αφού έχει αφαιρέσει πρώτα από το φορτίο της τα χρήματα… Στο Ρήντινγκ, όπου θα έφτανε η άμαξα λίγες ώρες αργότερα, αρχίζουν να ανησυχούν όταν δεν την βλέπουν να κάνει την εμφάνισή της. Περισσότερο απ’ όλους ανησυχεί ο τραπεζίτης που περίμενε τα χρήματα. Και μιας και ο τοπικός σερίφης λείπει, ο τραπεζίτης είναι που απευθύνεται πρώτος στα τέσσερα θρυλικά παιδιά του νόμου που έτυχε να διανυκτερεύουν στην πόλη… Ο Τζιμ και οι φίλοι του θα πάνε στο Ρεντ Κάνυον για να βρουν την άμαξα, όμως εκεί θα πέσουν πάνω σε έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο…
Κριτική περιπέτειας: 4/5


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...