Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Σαν σήμερα, το 1923... Ο Walt Disney ιδρύει την ομώνυμη εταιρεία!


Σαν σήμερα, στις 16 Οκτωβρίου του 1923, ο Ουόλτερ Ντίσνεϊ ιδρύει την ομώνυμη κινηματογραφική εταιρία του, που έως και στις μέρες μας διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στον τομέα των κινουμένων σχεδίων, χαρίζοντας το γέλιο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Οι φιγούρες που εμπνεύσθηκε ο Ντίσνεϊ προέρχονται, σχεδόν όλες, από το ζωϊκό βασίλειο και εκεί οφείλεται η τεράστια δημοφιλία που απολαμβάνουν, κυρίως μεταξύ των παιδιών.

Η Walt Disney Company (που συνήθως αναφέρεται ως Disney) είναι ο μεγαλύτερος όμιλος μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, από πλευράς εσόδων. Ιδρύθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1923, από τον Walt Disney και τον αδελφό του, Roy, ως το στούντιο "Disney Brothers Cartoon". Τότε ήταν που υπέγραψαν συμβόλαιο με την MJ Winkler για να παράγουν μια σειρά από κωμωδίες με πρωταγωνίστρια την Αλίκη από την "Χώρα των Θαυμάτων" και αυτός είναι ο λόγος που η ημερομηνία αυτή θεωρείται η έναρξη της εταιρείας Disney. Η "Disney Brothers Cartoon" ήταν το πρώτο στούντιο κινουμένων σχεδίων στο Χόλιγουντ και σύντομα άλλαξε το όνομά της σε "The Walt Disney Company".


Ο Ουόλτερ Ντίσνεϊ

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1927 η Disney κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδειο της σειράς κινουμένων σχεδίων "Oswald, Το τυχερό κουνέλι" και ένα χρόνο αργότερα το "Ατμόπλοιο Willie" το οποίο αποτέλεσε και το ντεμπούτο του Μίκυ Μάους.
Το 1937 παρουσιάστηκε η πρώτη πλήρης ταινία μεγάλου μήκους του Disney, "Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι", η οποία έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις εκείνη την εποχή. Λίγο μετά η Disney παρουσίασε κι άλλες εξαιρετικές ταινίες μικρού ή μεγάλου μήκους, όπως τα "Πινόκιο" (1940), Fantasia (1940), Dumbo (1941) και Bambi (1942).
Το 1966, ο οραματιστής με την αστείρευτη δημιουργικότητα, που κατάφερνε πάντα να κάνει το αδύνατο δυνατό και έχτισε τα θεμέλια της "Walt Disney Company", απεβίωσε.
Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει να παρέχει περήφανα ποιοτική ψυχαγωγία για κάθε μέλος της οικογένειας, σε ολόκληρη τον κόσμο.


Οι Walt και Roy Disney το 1928

Επιμέλεια θέματος: Πλαφουτζής Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...