Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η εκδήλωση για τον Μικρό Κάου-μπόυ #1220


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση για την παρουσίαση του τεύχους #1220 του Μικρού Κάου-μπόυ.
Το καινούριο, πανέμορφο τεύχος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Χρήστου Νάστου, συλλέκτη και φανατικού αναγνώστη του περιοδικού, με την στήριξη του Παναγιώτη Πλαφουτζή, επικεφαλή του γνωστού πια Club Φίλων "Μικρός Σερίφης", της Ζωής Μπέκου και του Τάσου Καϊτατζή. Η μικρή αυτή ομάδα ανθρώπων, κατάφερε -μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- να δημιουργήσει ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα καλαίσθητο περιοδικό, που μπορεί να εκδίδεται προς το παρόν σε περιορισμένο τιράζ, όμως έχει όλες τις προδιαγραφές για να ανέβει πολύ ψηλά.




Στον πάντα φιλόξενο χώρο της Λέσχης Φίλων Κόμικς, συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες φίλοι, δημιουργώντας το αδιαχώρητο. Η διακόσμηση είχε έντονο το στοιχείο της Άγριας Δύσης, καθώς είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία αντίγραφα παλαιότερων εξωφύλλων του περιοδικού αλλά και καινούρια σχέδια καλλιτεχνών όπως ο Κώστας Φραγκιαδάκης και ο Βαγγέλης Σαΐτης. Τα περισσότερα από αυτά μοιράστηκαν δωρεάν στους παρευρισκόμενους στο τέλος της εκδήλωσης.
Αυτό που σίγουρα έκανε εντύπωση σε όλους ήταν ότι στο κοινό υπήρχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από δεκάχρονα που γνώρισαν το περιοδικό μέσω των γονιών τους, μέχρι φοιτητές, μεσήλικες και συνταξιούχοι, αναγνώστες που ανήκουν στην πρώτη γενιά αναγνωστών του περιοδικού. Ανάμεσα σε όλους αυτούς, ξεχωρίσαμε και την παρουσία δύο σημαντικών συγγραφέων του χώρου των κόμικς και της παραλογοτεχνίας: του Γιώργου Βλάχου (Λεξικό του Μικρού Ήρωα) και του Τζίμμυ Κορίνη (περιοδικό Μάσκα).




Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:00, όμως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, καθώς αναμέναμε τον επίτιμο καλεσμένο μας, κο Κωνσταντίνο Ραμπατζή, έναν εκ των εκδοτών και καλλιτεχνικό διευθυντή του ιστορικού περιοδικού. Ο ζωγράφος κος Ραμπατζής μας έκανε την τιμή να φέρει στον χώρο της λέσχης, τέσσερις από τους τελευταίους πίνακες που έχει φιλοτεχνήσει, με πρωταγωνιστές τα τέσσερα θρυλικά παιδιά που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες του περιοδικού: τον Τζιμ Άνταμς, την Ντιάνα Μόρισον, τον Πεπίτο Γκονζάλες και τον Τσιπιρίπο.




Όταν όλα ήταν έτοιμα και στο τραπέζι του πάνελ πήραν θέση και οι ομιλητές της βραδιάς, ο υπεύθυνος της Λέσχης Γιώργος Γεωργέλος έκανε μια μικρή εισαγωγή, μιλώντας για τον Μικρό Κάου-μπόυ που και ο ίδιος αγάπησε. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το περιοδικό αρνείτε να σβήσει και επιστρέφει δυναμικά.
Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Χρήστος Νάστος, υπεύθυνος της νέας έκδοσης, ο οποίος μίλησε για ένα μεγάλο όνειρο που κατάφερε να γίνει πραγματικότητα. Αποκάλυψε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα εκδοθεί και νέο τεύχος του περιοδικού και ότι στόχος είναι ο Μικρός Κάου-μπόυ να συνεχίσει να εκδίδεται με αυτόν τον τρόπο για πολύ καιρό.




Εν συνεχεία, μίλησε ο συγγραφέας-μελετητής Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος έκανε μια γενικότερη αναφορά στα λεγόμενα "παραλογοτεχνικά" έντυπα, δηλώνοντας εξ αρχής πως δεν ήταν ποτέ φανατικός αναγνώστης του Μικρού Κάου-μπόυ. Έδωσε έμφαση στην ποιότητα και στο υψηλό επίπεδο της νέας έκδοσης, ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους συντελεστές Χρήστο Νάστο και Παναγιώτη Πλαφουτζή, λέγοντας πως είναι δύο άνθρωποι με αγάπη και μεράκι γι' αυτό που κάνουν.




Έπειτα, πήρε τον λόγο ο συγγραφέας Βαγγέλης Γεωργάκης, φανατικός αναγνώστης του περιοδικού, ο οποίος στάθηκε κυρίως στο συναισθηματικό κομμάτι και την σχέση που είχε αναπτύξει ο ίδιος με τους ήρωές του. Θυμήθηκε πως, όταν ήταν παιδί, είχε περάσει από τα γραφεία του περιοδικού για να πάρει κάποιο τεύχος που του έλειπε και οι υπεύθυνοι εκεί του το έδωσαν χωρίς να πάρουν χρήματα. Μίλησε για τις αγαπημένες του περιπέτειες που του έμειναν αξέχαστες, ενώ στο τέλος, διάβασε κι ένα μικρό απόσπασμα από κάποια ιστορία, χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύφους και του ήθους των πρωταγωνιστών αλλά και των μηνυμάτων που περνούσαν οι συγγραφείς μέσα από τις ιστορίες.




Στο μεταξύ, συνέχιζε να έρχεται κόσμος, με αποτέλεσμα οι καρέκλες να μην φτάνουν και αρκετοί επισκέπτες βρέθηκαν να παρακολουθούν όρθιοι, ενώ κάποιοι άλλοι παρέμειναν στην κάτω αίθουσα.
Μετά τον Βαγγέλη Γεωργάκη, μίλησε ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς. Αναφέρθηκε στη νοσταλγία που έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ότι υπάρχει για τις παλιές εκδόσεις αυτού του τύπου και για την θετική ανταπόκριση του κοινού στα περιοδικά που εκδίδει (Μικρός Ήρως, Νέος Μπλεκ, Mister No).




Τελευταίος από το πάνελ μίλησε ο Παναγιώτης Πλαφουτζής, ο οποίος αναφέρθηκε στους αρχικούς συντελεστές του περιοδικού και ιδιαίτερα στον συγγραφέα Γιώργο Μαρμαρίδη. Έπειτα τόνισε την σπουδαιότητα της επανέκδοσης περιοδικών όπως ο Μικρός Κάου-μπόυ, ο Μικρός Σερίφης κτλ, καθώς είναι μια ευκαιρία να επαναπροσεγγίσουμε αυτούς τους παιδικούς μας ήρωες, οι οποίοι πρέσβευαν ήθη και αρχές που έχουν σχεδόν εκλείψει από την σημερινή μας κοινωνία. Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να διαδώσουν τις συγκεκριμένες εκδόσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει συνέχεια στο εγχείρημα.




Μετά το πέρας των ομιλιών, υπήρξε συζήτηση και πολλά "πηγαδάκια". Φίλοι που είχαν να βρεθούν πολύ καιρό, βρήκαν την ευκαιρία να τα πούνε, ενώ έγιναν και πολλές νέες γνωριμίες καθώς ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που ήρθαν για πρώτη φορά στην Λέσχη και γνώρισαν από κοντά αυτόν τον υπέροχο χώρο. Φυσικά, τραβήχτηκαν και πάρα πολλές φωτογραφίες, οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να χωρέσουν όλες στην παρούσα ανάρτηση.




Στην συνέχεια, ο κόσμος μεταφέρθηκε στον πρώτο όροφο όπου υπήρχε μπουφές. Εκεί, όποιος ήθελε, μπορούσε να αγοράσει το νέο τεύχος, μαζί με κάποια μαγνητάκια με παλιότερα εξώφυλλα του περιοδικού αλλά και λαχνούς για την κλήρωση που ακολούθησε με σπουδαία δώρα. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν για πάρα πολύ ώρα ακόμη, πριν αρχίσουν οι αποχωρήσεις.




Συμπερασματικά, η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, καθώς παρευρέθηκε περισσότερος κόσμος απ' ότι τις προηγούμενες φορές, ενώ το κλίμα ήταν πολύ ζεστό και εγκάρδιο. Το ραντεβού ανανεώνεται για τον Δεκέμβριο, στην παρουσίαση του επόμενου τεύχους, στην οποία θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις. Μέχρι τότε, δεν σταματάμε να διαβάζουμε και να στηρίζουμε τα αγαπημένα μας περιοδικά με την Θρυλική Τετράδα!...


8 σχόλια:

  1. Πραγματικά ζηλεύω που δεν ήμουν εκεί,ευτυχώς παρευρέθησαν δυο καλά μου φιλαράκια κι έχω μια πληρέστερη εικόνα για τα τεκταινόμενα!Προσωπική ευχή:Να επανεκδοθούν όσες περισσότερες ιστορίες γίνεται,ζήτω σε όλους τους παιδικούς μας ήρωες οι οποίοι,σε πείσμα των καιρών,μας κρατάνε την ψυχή μας αγνή και παιδική αλλά όχι παιδιάστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουμε να ξαναδούμε αυτά τα περιοδικά στα περίπτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι μας, γνωρίζετε εδώ και χρόνια τις προσπάθειες που κάνουμε για την προώθηση και έκδοση αυτών των εντύπων. Ελπίζουμε πως, σταδιακά, θα επανέρθουν και οι τρεις βασικοί τίτλοι με την Θρυλική Τετράδα: Μικρός Σερίφης, Μικρός Κάου-μπόυ, Μικρός Αρχηγός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tzim, το μπράβο είναι λίγο, το ευχαριστώ ελάχιστο και τα συγχαρητήρια δεν φτάνουν....
      Καλή δύναμη είναι η ευχή μου.

      Διαγραφή
  4. Πολύ Ωραία!!!
    Ζηλεύω που δεν ήμουν κι εγώ εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην στενοχωριέσαι... Μπορεί κάποια από τις επόμενες παρουσιάσεις να την κάνουμε στην Κρήτη. Οπότε, παίρνεις τα πιτσιρίκια κι έρχεσαι...
      Να ξέρεις, σου έστειλα το δέμα σου, μέσα στις επόμενες μέρες παραλαμβάνεις...

      Διαγραφή
    2. Παναγιώτη!!!
      Μόλις έλαβα το πακέτο!!!
      Χίλια ευχαριστώ!!!
      Πολύ πολύ ωραία δουλειά!!!
      Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
      Αν μπορώ να βοηθήσω κάπου πες μου....

      Διαγραφή
    3. Άργησε λιγάκι να σου έρθει. Τουλάχιστον σου άρεσαν και αυτό είναι καλό! Σ' ευχαριστώ κι εγώ, φίλε μου...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...