Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Νέες εκδόσεις 121: Αρκάς - Έθνος #18


Το "Έθνος της Κυριακής" καθιερώνεται πλέον ως... σταθερή αξία, στην συνείδηση όλων όσων αγαπούν τα κόμικς. Ο Αρκάς είναι και πάλι εδώ, άλμπουμ του οποίου θα δίνει ως ένθετα η εφημερίδα τις επόμενες εβδομάδες. Μετά τις πρώτες δεκατέσσερις πολυτελείς εκδόσεις που είχε δώσει το 2012, το "Έθνος" επιστρέφει στα έργα του σπουδαίου δημιουργού. Την Κυριακή κυκλοφόρησε ο 18ος τόμος με τίτλο «Μετά την καταστροφή».
Κάθε εβδομάδα θα κυκλοφορεί και ένας νέος πολυτελής τόμος από τον 2ο κύκλο της σειράς. Ο Κόκκορας, το Πουλί, η Θέκλα, ο Ζαχαρίας και οι άλλοι αγαπημένοι ήρωες του Αρκά, επιστρέφουν έτοιμοι να χαρίσουν γέλιο.

Τι πρόκειται να υπάρξει μετά την καταστροφή; Ναι, φυσικά, η ανάμνηση του πολιτισμού. Αλλά πόσο διαφορετικές αναμνήσεις! Οι δυο τελευταίοι επιζήσαντες έχουν διαφορετική εμπειρία του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο ένας θυμάται το σπίτι, τον κήπο, (η ξανθιά στη φωτογραφία είναι γυναίκα του), ο άλλος θυμάται το εργοστάσιο, το αφεντικό, τη γειτονιά του. Και γι' αυτό του είναι πολύ δύσκολο ν' αποφασίσει για το πότε ήταν καλύτερα. Οι δυο διαφορετικές αντιλήψεις συγκρούονται με απολαυστικό τρόπο σ' αυτό το άλμπουμ και ο Αρκάς φιλοσοφεί για τη ζωή και την τέχνη γενικά με πολύ ειδικό και ευφυή τρόπο, σ' αυτό το μοναδικό άλμπουμ που με πολύ ζωηρά χρώματα εικονογραφεί ένα γκρίζο μέλλον.

Την επόμενη Κυριακή θα κυκλοφορήσει ο 19ος τόμος: "Η ζωή μετά: «Για καλό και για κακό»".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...