Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Οι φιγούρες της Lego πέταξαν στο Διάστημα!


Δύο νίκες πέτυχε πριν λίγες μέρες, σε επίπεδο δημοσιότητας, η εταιρία κατασκευής παιχνιδιών Lego. Έστειλε 20 από τις πλαστικές φιγούρες της στο διάστημα, μαζί με τον πρώτο Δανό αστροναύτη και ανακοίνωσε υψηλότερες εξαμηνιαίες πωλήσεις σε σχέση με τη Mattel, βασική ανταγωνίστριά της και κατασκευάστρια της κούκλας Barbie.
Η δανέζικη εταιρία, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά πλαστικά τουβλάκια και η οποία επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια -εν μέρει χάρη στην επιτυχία της ταινίας The Lego Movie, έφτιαξε 20 φιγούρες με τα λογότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τα οποία ο Δανός Αντρέας Μόγκενσεν πήρε μαζί του στο ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ που εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.
Μετά την επιστροφή της διαστημικής αποστολής, οι πλαστικές φιγούρες θα δοθούν ως βραβεία διαγωνισμού, ενώ η Lego έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα σε μια άλλη ταινία που αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017 και θα βασίζεται στις γνωστές φιγούρες πολεμικών τεχνών Ninjago.


Η μη εισηγμένη εταιρία ανέφερε ότι οι πωλήσεις πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν 18%, στα 14 δισ. δανέζικες λίρες (2,1 δισ. δολάρια) συγκριτικά με τα έσοδα της Mattel που ανήλθαν στο 1,91 δισ. δολάρια.
Ερωτηθείς εάν η Lego μπορεί να διατηρήσει αυτό το ρυθμό ανάπτυξης, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Τζον Γκούντγουιν, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό TV2 ότι η αγορά παιχνιδιών μεγάλωσε το πρώτο εξάμηνο του έτους.
«Αυτό στο οποίο χρειάζεται να μείνουμε επικεντρωμένοι είναι να συνεχίζουμε να καινοτομούμε σε ό,τι αφορά τα τουβλάκια Lego, δημιουργώντας εξαιρετικές εμπειρίες παιχνιδιού για παιδιά σε όλο τον κόσμο και να συνεχίζουμε να παραμένουμε επίκαιροι καθώς οι τάσεις εξελίσσονται», δήλωσε ο Γκούντγουιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...