Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σινεμά και DVD 39: Στρουμφάκια / The Smurfs (2011)


Σκηνοθεσία: Raja Gosnell
Σενάριο: J. David Stem, David N. Weiss
Πρωταγωνιστούν: Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Sofía Vergara, Hank Azaria, Voices: Katy Perry, Anton Yelchin, Alan Cumming, B.J. Novak, Paul Reubens, Jonathan Winters, George Lopez, Fred Armisen, Kenan Thompson, John Oliver, Jeff Foxworthy, Gary Basaraba, Wolfgang Puck
Παραγωγή: Columbia Pictures / Sony Pictures
Διάρκεια: 86 λεπτά

Τα "Στρουμφάκια" είναι μια αμερικανική κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που συνδυάζεται με ζωντανούς χαρακτήρες. Η ταινία είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων κόμικ "Les Schtroumpfs" του Peyo και στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων του 1981. Βέβαια, το σενάριο είναι πρωτότυπο και δεν είναι βασισμένο σε κάποιο από τα κόμικς ή επεισόδια του παρελθόντος.




Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα, σε ένα μαγεμένο δάσος κάπου στα βάθη της Ευρώπης, όπου ο απαίσιος μάγιστρος Δρακουμέλ έχει καταφέρει να ανακαλύψει το χωριό των Στρουμφ, των καλόκαρδων μικροκαμωμένων μπλε πλασμάτων που έχουν για ηγέτη και καθοδηγητή τους τον έναν και μοναδικό Μπαμπαστρούμφ. Αμέσως, στο Στρουμφοχωριό σημαίνει συναγερμός και τα Στρουμφάκια σκορπίζουν ολόγυρα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα νύχια του σατανικού μάγου, ο οποίος θέλει να τα αιχμαλωτίσει και να απομυζήσει την «πεμπτουσία» τους, για να γίνει πανίσχυρος.




Λίγες στιγμές αργότερα, ωστόσο, χάρη σε μια μαγική πύλη την οποία ανακαλύπτουν τυχαία, ο Μπαμπαστρούμφ, η Στρουμφίτα, και τέσσερα ακόμη Στρουμφάκια καταλήγουν στη σημερινή Νέα Υόρκη, καταμεσής του Σέντραλ Παρκ. Η πραγματική περιπέτεια για τους μικρόσωμους μπλε φίλους μας μόλις ξεκίνησε, καθώς από την ίδια πύλη καταφέρνουν να περάσουν και ο Δρακουμέλ με την Ψιψινέλ!



Παρά τις αρνητικές κριτικές, τα "Στρουμφάκια" έγιναν τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας 563,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το κοινό την αγάπησε -ιδιαιτέρως τα παιδιά- καθώς πρόκειται για μια πανέμορφη, ευχάριστη ταινία για όλη την οικογένεια. Αν δεν την έχετε δει ακόμα, κάντε το!

Δείτε το επίσημο trailer:

1 σχόλιο:

  1. Δε την είδα. Με ξένισε παντελώς η αίσθηση της παρουσίας ηθοποιών. Κάπου χάνεται η μαγεία του παλιού εδώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...