Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τίτλοι τέλους για τα ιστορικά βιβλιοπωλεία Φλωράς


Λουκέτο μετά από 40 χρόνια λειτουργίας βάζουν τα ιστορικά βιβλιοπωλεία Φλωράς, η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στην Ελλάδα.

Βιβλιοπωλεία Φλωράς. Ένα όνομα που έχει γράψει ιστορία στα ξενόγλωσσα βιβλία
Έτος ίδρυσης 1970. Ο Γιάννης και η Μαίρη Φλωρά ίδρυσαν το πρώτο βιβλιοπωλείο "Φλωράς" στην Εμμανουήλ Μπενάκη 5. Από την πρώτη στιγμή το πάθος τους πλημμύρισε το χώρο του βιβλίου. Ξεκινήσανε από ένα χώρο 32 τ.μ. και ήταν ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας, που έφτασε να αποτελείται από 11 βιβλιοπωλεία.
Τα "Βιβλιοπωλεία Φλωράς", η μεγαλύτερη αλυσίδα σχολικών βιβλιοπωλείων στην Ελλάδα, βρίσκονταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια, στην πρώτη τετράδα των εταιριών λιανικής πώλησης βιβλίου στην χώρα μας.

Το τέλος
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανακοινώνει την διακοπή της λειτουργίας της, υποστηρίζοντας ότι για το λουκέτο ευθύνεται το «καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου» και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
«Ύστερα από 40 χρόνια ο φετινός Σεπτέμβριος, η σχολική χρονιά 2015, δεν θα ξεκινήσει μαζί με τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς. Η εταιρεία μας διέκοψε την λειτουργία της, μην μπορώντας να σταθεί όρθια στον πολυετή βιασμό της από το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και στην "υποστήριξη" που έδωσε στο καρτέλ η πολυετής καθυστέρηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να το τιμωρήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Ο τρόπος που κλείνει η εταιρεία μας δεν είναι ο καλύτερος και αφήνει πίσω τις εκκρεμότητες που ελπίζουμε να διευθετηθούν όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές πτωχευτικές διαδικασίες. Εκφράζουμε την λύπη μας για το λυπηρό αυτό γεγονός, ελπίζουμε πραγματικά να μην είχε συμβεί ποτέ και να ήμασταν συνεπείς προς όλους, όπως ήμασταν επί δεκαετίες, πριν μας βιάσει και μας δολοφονήσει το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, με την συμπαράσταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (έστω και άθελά της)», καταλήγει η ανακοίνωση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...