Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 30: Οι δώδεκα κρεμασμένοι


Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να έχεις μια περίπλοκη ιδέα για να κάτσεις και να γράψεις μια ιστορία. Μπορεί, κάλλιστα, μια απλή ιδέα να μετουσιωθεί σε μικρό αριστούργημα ή τουλάχιστον να γίνει μια ιστορία που θα την θυμούνται όσοι την διαβάσουν για πολλά χρόνια. Σε αυτή τη κατηγορία ανήκει και η περιπέτεια που παρουσιάζουμε σήμερα.
Γράφτηκε από τον Γιώργο Μαρμαρίδη το 1977 και δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς στο τεύχος 591 του Μικρού Κάου-μπόυ.

Υπόθεση: Δώδεκα ληστές επιτίθενται σε μια άμαξα που μεταφέρει μυστικά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Σκοτώνουν τον αμαξά και τον συνοδό του, παίρνουν τα χρήματα και εξαφανίζονται. Το απόσπασμα από το κοντινό Μπόουβιλ, που βγαίνει να τους κυνηγήσει, γυρίζει άπραγο. Και, ένα μήνα αργότερα κι ενώ όλοι έχουν ξεγράψει τα κλεμμένα χρήματα, μπαίνουν στο Μπόουβιλ τα τέσσερα θρυλικά παιδιά συνοδεύοντας δώδεκα δεμένους άνδρες… Πρόκειται για τους δώδεκα ληστές; Και γιατί ο Τζιμ Άνταμς επιδιώκει να γίνει η δίκη τους στο Μπόουβιλ;
Κριτική: 3/5


Την ιστορία μπορείτε να την βρείτε και στο τεύχος 983 του Μικρού Κάου-μπόυ, το εξώφυλλο του οποίου δημοσιεύουμε.

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

2 σχόλια:

  1. Το εξώφυλλο του οποίου (983) αποτελούσε εικόνα-σαλόνι παλιότερου τεύχους! Τίτλος του Έξι+Έξι. Η παρούσα ιστορία είναι όντως απλή μα συνάμα συναρπαστική και διαβάζεται δίχως ανάσα, από τη στιγμή που εμφανίζεται η αγαπημένη μας τετράδα...4/5 για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...