Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 29: Η θεά του δάσους


Η ιστορία που θα σας θυμίσουμε σήμερα, γράφτηκε το 1974 από τον συγγραφέα και εκδότη Πότη Στρατίκη (ψευδώνυμο Κώστας Φωτεινός) και δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς στο τεύχος 553 του περιοδικού "Μικρός Σερίφης".

Υπόθεση: Ένα χρόνο πριν αρχίσει η ιστορία μας, είχε μπει στο Βέηλ ένας ετοιμοθάνατος καβαλάρης. Ερχόταν από τα κοντινά βουνά και στο παραμιλητό του ανέφερε μια «θεά του δάσους». Στις τσέπες του βρέθηκε ένα κομμάτι από ατόφιο χρυσάφι και όλοι το συνδύασαν με την «θεά του δάσους». Στο διάστημα που μεσολάβησε, πολλοί κάου-μπόυς πήγαν στα βουνά ψάχνοντας την γυναίκα αυτή, μιας και στο μυαλό όλων η παρουσία της είχε συνδυαστεί με το χρυσάφι. Δυστυχώς για εκείνους, κανένας δεν κατάφερε να την συναντήσει… Τώρα, όμως, τρεις κάου-μπόυς ξεκινάνε από το Βέηλ για να μπούνε στα βουνά. Και η μοίρα τους, θα τους φέρει αντιμέτωπους με την θεά του δάσους… Κι επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, δεν έχουν και οι τρεις καλούς σκοπούς... Στα ίδια βουνά ταξιδεύουν και οι τέσσερις μικροί μας φίλοι, που για ακόμη μια φορά θα μπλεχτούν σε μια εντελώς απρόσμενη περιπέτεια...
Κριτική: 5/5

Η ιστορία αυτή δημοσιεύθηκε από τότε άλλες δύο φορές, στα τεύχη 990 και 1436 του ίδιου περιοδικού.


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

1 σχόλιο:

  1. Καλή ιστορία, από τις πλέον ενδιαφέρουσες του Κου Πότη Στρατίκη, εμπνευστή και δημιουργού της λατρεμένης μας τετράδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...