Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Πέθανε στα 55 του ο χαρισματικός πρόεδρος της Nintendo


Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο Iwata είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το περασμένο έτος και είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του στην εταιρεία μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ανάρρωσης.
Ο Satoru Iwata είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Nintendo το 2000 και θεωρείτο μία από τις πιο χαρισματικές φιγούρες, υπεύθυνος για ορισμένες από τις δημοφιλέστερες συσκευές που κυκλοφόρησε η δημοφιλής εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει τον τομέα του mobile gaming για φορητές συσκευές.
Όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος τον εαυτό του, ο Iwata ήταν ένας άνθρωπος με μυαλό προγραμματιστή και την καρδιά gamer. Ήταν πίσω από την κυκλοφορία δύο εκ των δημοφιλέστερων συσκευών της εταιρείας, τόσο του Nintendo DS που κυκλοφόρησε το 2004 όσο και του Wii, δύο χρόνια αργότερα. Ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 ως προγραμματιστής σε θυγατρική της Nintendo και το 2002 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της εταιρείας. Θεωρήθηκε βασικός παράγοντας στο λανσάρισμα εύκολων στη χρήση παιχνιδομηχανών, αποφέροντας στην εταιρεία τεράστια κέρδη.
«Ο κύριος Iwata ήταν ένας τιτάνας -σίγουρα η απουσία του θα γίνει αισθητή», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Μάρκ Άινσταϊν, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών μέσων της εταιρείας "Frost&Sullivan" στο Τόκιο. «Ήταν πρωτίστως γνωστός ως ένας φανατικός gamer και στη συνέχεια ως πρόεδρος της εταιρείας -μια ευέλικτη φιγούρα στον κόσμο των παιχνιδιών», πρόσθεσε ο ίδιος.
Μετά τα νέα του θανάτου του, η Nintendo εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη που περιβάλλει την εταιρεία: «Η Nintendo, με βαθύτατη θλίψη, ανακοινώνει το θάνατο του προέδρου Satoru Iwata, στις 11 Ιουλίου 2015, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...