Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σινεμά και DVD 23: Θορ / Thor (2011)


Ο Thor (Chris Hemsworth) είναι ένας πανίσχυρος αλλά αλαζόνας μαχητής που εξορίζεται από το βασίλειο του πλανήτη Asgard, όντας πια υποχρεωμένος να ζήσει στη Γη, ανάμεσα στους ανθρώπους. Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τη Jane (Natalie Portman), το να μάθει όμως να ζει ως φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα είναι παρά ένα μικρό διάλλειμα, αφού ένας αρχαίος πόλεμος θα τον ακολουθήσει από τη μακρινή πατρίδα του στη Γη. Εκεί πια, καλείται να αποδείξει ότι είναι γεννημένος ήρωας, υπερασπιζόμενος το νέο του σπίτι.




Ο Kenneth Branagh προβαίνει σε μία μεγάλη έκπληξη, κάνοντας ένα διάλλειμα στη φιλμογραφία του από τις κινηματογραφικές μεταφορές του Shakespeare, για χάρη του comic ήρωα Thor. Ακόμα ένας χαρακτήρας της Marvel, λοιπόν, βρίσκει στο δρόμο για τις αίθουσες από την Paramount. Στο cast βρίσκουμε δυνατά ονόματα, από την προσφάτως βραβευμένη με Oscar Natalie Portman και τον - παίζω-πλέον-τα-πάντα - Anthony Hopkins, μέχρι τον ανερχόμενο Chris Hesworth και τον αγαπημένο Stellan Skarsgard.



Όπως συνήθως ισχύει για ανάλογες περιπτώσεις, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στο κατά πόσο θα αξίζει τα πολλά λεφτά της (στα 150εκ. υπολογίζεται το budget) και αυτή η μεταφορά comic, όπως π.χ. συνέβη με το πρώτο «Iron Man».

Δείτε το trailer



Το κείμενο είναι από το http://www.cinemanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...