Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ελληνικά Comic Books 37: Τα κορίτσια το έσκασαν (2011)


Σενάριο: Chris Claremont
Σχέδιο: Milo Manara
Εκδόσεις: JEMMA PRESS

Ο πολύ γνωστός σεναριογράφος των X-MEN Chris Clarement συναντά τον μεγάλο Δάσκαλο του ευρωπαϊκού κόμικς Milo Manara και δημιουργούν μια από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες των X-MEN που διαβάσαμε ποτέ.
Όταν οι άνθρωποι της Panini προσέφεραν την ευκαιρία στον Joe Quesada υπεύθυνο των εκδόσεων της Marvel Comics, να συνεργαστούν με τον Milo Manara κατενθουσιάστηκε, γιατί τρέφει απέραντο θαυμασμό, σεβασμό και αγάπη για την απίστευτη δουλειά που κάνει εδώ και τόσα χρόνια ο Δάσκαλος.
Και αμέσως γεννήθηκε το μεγάλο ερώτημα. Αλλά ποιος θα γράψει την ιστορία; Ποιος θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος του σχεδιαστή; Φυσικά μια μεγαλοφυΐα για μια άλλη μεγαλοφυΐα. Και εδώ κάνει την είσοδο στη σκηνή ο Chris Clarement, πιθανότατα ο πιο παραγωγικός δημιουργός και επινοητής χαρακτήρων της Marvel από τον καιρό του Stan Lee. Το έργο του Chris είναι τόσο πλούσιο, αλλά όταν του μίλησαν για το πρότζεκτ δεν έδειξε και μεγάλο ενθουσιασμό. Τουλάχιστον μέχρι να ακούσει ποιος άλλος θα εμπλεκόταν. Ο Chris Clarement είπε το "ναι" ακριβώς μεταξύ των λέξεων "Milo" και "Manara".


Γεννημένοι με μια γενετική ανωμαλία που τους προίκισε με απίστευτες δυνάμεις και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και με ιδιαίτερα σωματικά χαρακτηριστικά, οι X-MEN είναι όλοι "μεταλλαγμένοι". Συγκεντρωμένοι και εκπαιδευμένοι να κάνουν σωστή χρήση των ικανοτήτων τους από τον καθηγητή Τσαρλς Ξαβιέ, σήμερα αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια που εδρεύει στο Xavier Institute for Higher Learning, μια σχολή που οι X-MEN θεωρούν σπίτι τους και χρησιμοποιούν σαν βάση όπου σχεδιάζουν αποστολές υψηλού κινδύνου, πάντα όμως με σκοπό να βοηθήσουν την ανθρωπότητα, αν και η τελευταία τούς φοβάται και τους διώκει ως "διαφορετικούς".
Όταν λοιπόν η Άννα Μαρί Ρέιβεν (Ρογκ) προσκάλεσε τις φίλες της από τους Χ-ΜΕΝ να περάσουν μια βδομάδα ξενοιασιάς και ξεφαντώματος σ' ένα ειδυλλιακό ελληνικό νησί, δεν είχε ποτέ σκεφτεί πως το όλο πράγμα θα μπορούσε να καταλήξει για άλλη μια φορά σ' ένα θανάσιμο κυνήγι κι έναν αγώνα επιβίωσης γι' αυτήν και τις φίλες της.


Έξι πολύ ερωτικές κυρίες, η καθεμία με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μας προσκαλούν να τις ακολουθήσουμε, μέσα από τα καρέ αυτού του κόμικς, σε αυτή τη νέα τους περιπέτεια.
Εδώ είστε ακόμα;

Κείμενο: erma jaguar για το Greekcomics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...