Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ελληνικά Comic Books 18: Το χωριό (2015)


Σε μια εποχή όπου όλα μοιάζουν να γυρίζουν γύρω από τις μεγαλουπόλεις και την κουλτούρα τους, ο Αποστόλης Ιωάννου εμπνέεται από την ανεπιτήδευτη αγάπη του για την ελληνική ύπαιθρο και παράδοση, δημιουργώντας ένα graphic novel-φόρο τιμής στην παραμυθένια διάσταση μιας πραγματικότητας που χάθηκε.
"Το χωριό" είναι ένα graphic novel 80 ασπρόμαυρων σελίδων που διηγείται μια απλή, όσο και όμορφη ιστορία: οι σχέσεις των νέων γενεών με τις παλαιότερες, μέσω εικόνων που αποτυπώνουν την ελληνική ηπειρωτική φύση, την αρχιτεκτονική των χωριών της, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, τα πανηγύρια, τα παιδικά παιχνίδια, και –εν γένει- την ανεμελιά μιας ζωής με πιο αργούς, πιο «ανθρώπινους» ρυθμούς. Μιας εποχής που πέρασε.



«Αυτά που θέλω να πω, τα λέω μέσω των εικόνων και μέσω των χαρακτήρων και όχι μέσω του σεναρίου. Το σενάριο είναι δευτερεύον, απλά μια αφορμή, ένα "απαλό" και διακριτικό backround»...
Το κόμικς αυτό είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της αγάπης του δημιουργού του, αλλά και της εντατικής έρευνας που προηγήθηκε σε θέματα λαογραφικού και φυσικού ενδιαφέροντος.

Κείμενα & Σχέδια: Αποστόλης Ιωάννου
Αυτοεκδοση
Σελίδες: 80
Ασπρόμαυρο
Ημερομηνία έκδοσης: 08/04/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...