Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Είναι τα κόμικς επένδυση;


Σχεδόν 500.000 δολάρια πουλήθηκε ένα περιοδικό κόμικς του 1939

Είναι η αγορά και πώληση κόμικς μια μορφή επένδυσης; Μακροπρόθεσμα πιθανόν... Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ρόμπερτ Ίργουιν, από την Καλιφόρνια, ο οποίος το 1939, σε ηλικία 13 ετών, αγόρασε ένα περιοδικό κόμικς με δέκα σεντς.
Πριν λίγο καιρό, το τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics, στο οποίο παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ένας νέος ήρωας, ο Batman, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 492.000 δολαρίων. Η δημοπρασία έγινε στο Ντάλας του Τέξας και ο αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Το σπάνιο τεύχος του περιοδικού είναι το μόνο που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ο 84χρονος σήμερα αγοραστής. "Μάλλον το κράτησα γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο", δήλωσε ο Ρόμπερτ Ίργουιν.
"Είναι καταπληκτικό να σκεφτείς ότι ο πωλητής του περιοδικού, Ρόμπερτ Ίργουιν, είναι το ίδιο άτομο που το αγόρασε από ένα περίπτερο πριν από τουλάχιστον επτά δεκαετίες", δήλωσε ο Έντ Τζάστερ, της εταιρείας που έκανε τη δημοπρασία.
Στη δεκαετία του 1990 ένας συλλέκτης είχε προσφέρει μέχρι 100.000 δολάρια στον Ίργουιν για να αγοράσει το τεύχος, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Όμως τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα αντίτυπο του ίδιου τεύχους, που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1.075.000 δολαρίων. Τότε ο Ίργουιν αποφάσισε να πουλήσει και το δικό του περιοδικό...

Από το http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...