Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Λεωφορείο ο... πόθος


Με «όχημα» το μεράκι και την αγάπη τους για τα λεωφορεία περασμένων δεκαετιών, δύο αδέλφια, ένας μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού κι ένας δημοσιογράφος με παρουσία σε εφημερίδες, διαδίκτυο και τηλεόραση, εδώ και 19 χρόνια συλλέγουν αυτοκίνητα, αναβιώνοντας την ιστορία των αστικών συγκοινωνιών! Ο Χάρης και ο Βαγγέλης Λαζαρόπουλος συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση και έχουν καταφέρει να φτιάξουν τον δικό τους... στόλο από 14 παλιά λεωφορεία! «Ο παππούς μας ήταν λεωφορειούχος και από τους πρώτους που άνοιξαν τη γραμμή Αθήνα-Νέα Κοκκινιά», λέει ο 37χρονος Βαγγέλης Λαζαρόπουλος, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του κόβει κι ενώνει λαμαρίνες, επιδιορθώνει μηχανές, φτιάχνει φθαρμένα καθίσματα και γενικά δίνει ζωή σε παροπλισμένα λεωφορεία, τα οποία επί χρόνια σάπιζαν.


Ο ίδιος εξηγεί πώς ξεκίνησε να συλλέγει με τον αδελφό του παλιά οχήματα: «Το 1995 ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το πρώτο, το οποίο βρήκαμε παρατημένο σε ένα οικόπεδο. Στην πορεία βρήκαμε και άλλα και σήμερα φτάσαμε στα 14 λεωφορεία. Όλα έχουν ελληνικό αμάξωμα και φτιάχτηκαν από το 1957 έως το 1981. Τα επισκευάζουμε, ώστε να είναι έτοιμα να βγουν στον δρόμο».
Καθένα από τα λεωφορεία «κουβαλά» τη δική του ιστορία, φέρνοντας παράλληλα στον νου εικόνες από ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου.


Υπάρχουν και κάποια συλλεκτικά αυτοκίνητα που θεωρούνται μοναδικά, όπως το ιστορικό Mercedes Benz R495, ένα μουσειακό λεωφορείο υπεραστικού τύπου, το οποίο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Βιαμάξ το 1962, ή το υπεραστικό λεωφορείο που αποτελεί πιστό αντίγραφο του οχήματος στο οποίο γυρίστηκε η ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης»!


Τα δύο αδέλφια συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (ΕΟΟΕ), ενώ έχουν «δανείσει» τα λεωφορεία τους για γυρίσματα διαφημιστικών και θεατρικές παραγωγές...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, επισκεφθείτε την διεύθυνση http://www.espressonews.gr/
Μετά, κάντε κι ένα κλικ στο "Παλιά ελληνικά λεωφορεία", στην δεξιά μας στήλη με τις προτεινόμενες φιλικές μας ιστοσελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...