Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Λογοτεχνικές Προτάσεις 33: Μικρόκοσμος (Επιστημονικής φαντασίας)


Υπερβολικά επικίνδυνος για να τον αγνοήσεις!

Τρεις άντρες βρίσκονται νεκροί σ' ένα γραφείο, στη Χονολουλού. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς πέθαναν. Ήταν κλειδωμένοι από μέσα, δεν υπήρχε κανένα φονικό εργαλείο στο δωμάτιο, κι όμως τα σώματα τους είναι καλυμμένα από λεπτές τομές…
Στο πυκνό δάσος του Οάχου, επτά μεταπτυχιακοί φοιτητές που έχουν προσληφθεί από την Εταιρεία Μικροτεχνολογίας Νάνιτζεν ετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε μια πρωτοποριακή έρευνα βιολογίας. Αλλά κάτι ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου συμβαίνει στο εργαστήριο της Νάνιτζεν –και οι φοιτητές βρίσκονται ξαφνικά στη θέση των οργανισμών που συνήθως μελετούν… Τώρα ο μόνος τους στόχος είναι η επιβίωση. Και μόνο τους όπλο οι γνώσεις τους γι' αυτό τον μικροσκοπικό αλλά απίστευτα φονικό κόσμο που ξαφνικά τους περιβάλλει…

Ο συγγραφέας που ζωντάνεψε τους δεινοσαύρους στο Jurassic Park στέλνει τώρα τους ήρωές του σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια στον μικρόκοσμο. Επιστημονικά δεδομένα και μυθοπλασία αναμειγνύονται με τον ακαταμάχητο τρόπο του Μάικλ Κράιτον, σ’ ένα εξαιρετικό βιβλίο που ολοκλήρωσε μετά το θάνατό του ο Ρίτσαρντ Πρέστον.
Στο πασίγνωστο βιβλίο του Μάικλ Κράιτον Jurassic Park, η απειλή ήταν απλά… τεραστίων διαστάσεων. Στο τελευταίο του βιβλίο, οι θανάσιμοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι ήρωες έρχονται από τον μικρόκοσμο που μας περιβάλλει, ο οποίος αποδεικνύεται αναπάντεχα σκληρός και αδυσώπητος.

«Ένας καταιγιστικός συνδυασμός περιπέτειας και επιστήμης αιχμής, ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει βαθιά σε ένα συναρπαστικό, αν και βίαιο, μικροσκοπικό σύμπαν… ένα τεχνολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα», σύμφωνα με το Nature, που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως ο Κράιτον ήταν «ένας από τους πιο χαρισματικούς μυθιστοριογράφους» της Αμερικής, όπως έγραψαν οι Los Angeles Times.


Το "Μικρόκοσμος" είναι μια καταιγιστική περιπέτεια που θα σας κάνει να δείτε τη φύση με μια άλλη ματιά και ως το τελευταίο μυθιστόρημα του Κράιτον –που ολοκληρώθηκε με δεξιοτεχνία από τον Ρίτσαρντ Πρέστον– αξίζει σίγουρα μια θέση στη βιβλιοθήκη σας.

Κριτικές

«Φανταστικό»
-New York Post

«Συγκλονιστικό… Τρομακτικό… Ο Κράιτον και ο Πρέστον αγαπούν τον φυσικό κόσμο, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουν πως είναι αιματηρός και βίαιος»
-Washington Post

«Κατατάσσεται στις υπερπαραγωγές του Κράιτον, μαζί με το Στέλεχος Ανδρομέδα και το Jurassic Park, και ο Πρέστον αξίζει επαίνους που επεξεργάστηκε το μυθιστόρημα και του έδωσε φωνή».
-Associated Press

Τίτλος πρωτοτύπου: Micro
Συγγραφείς: Michael Crichton, Richard Preston
Μετάφραση: Σταύρος Νικολάου
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Άγγελος Αναστασιάδης
Σελίδες: 448
ISBN: 978 960 507 064 9
Ημερομηνία έκδοσης: 07/2014
Τιμή: € 7,90
Εκδόσεις: Bell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...