Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Νέες εκδόσεις 31: Asterix - Έθνος #31


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε την Κυριακή 31 Μαΐου το φύλλο αρ. 1703, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Σε αυτό το τεύχος: ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ("LE CIEL LUI TOMBE SUR LA TETE")
(Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκληρόδετη έκδοση).

Κάποτε θα γινόταν!... Κάποτε... Μα σε ένα χρόνο, σε δέκα, σε εκατό -αλλά θα γινόταν! Ευχή και κατάρα των Γαλατών, ο τελικός φόβος, να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους, έγινε πραγματικότητα. Και να σου, που ένα όμορφο πρωινό, τα αγριογούρουνα μαρμάρωσαν, τα πουλιά δεν κελαϊδάνε, μα και ο βάρδος επίσης και όλοι έχουν μαρμαρώσει, εκτός από τον Αστερίξ, τον Οβελίξ και τον Πανοραμίξ. Και ο Ιντεφίξ επίσης, συγνώμη για την παράλειψη. Και τι είναι αυτό το περίεργο πράγμα που στέκεται στον ουρανό και από που έρχεται; Τώρα, εκτός από Ρωμαίους που πετάνε, δηλαδή εκσφενδονίζονται, ο ουρανός έχει γεμίσει ιπτάμενα πράγματα που ντε και σώνει θέλουν να πέσουν στα κεφάλια των Γαλατών. Στο στόχαστρο έχει μπει το μαγικό φίλτρο, μα ο Πανοραμίξ δεν κάνει ούτε αυτή τη φορά λάθος στη συνταγή και θα φροντίσει όλοι να αποκτήσουν τη δική τους γεύση, μέχρι τη στιγμή που το πέπλο της λήθης θα κοιμίσει γλυκά όλες αυτές τις σκοτούρες και το γαλατικό χωριό θα ξαναβρεί την αρμονία και την γαλήνη του, που όλοι μας τόσο καλά γνωρίζουμε...

Επόμενο τεύχος: TA ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ

2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως πρόκειται για την χειρότερη ιστορία του Asterix...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου, Αγαθοκλή. Χωρίς ζωντάνια, με προβλέψιμες ατάκες, σίγουρα απλοϊκό σενάριο...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...