Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Λογοτεχνικές Προτάσεις 26 / Βιβλιοκριτική: Το σκυλί της Πολαρόιντ (Νουβέλα τρόμου)


"Μια πραγματικά καλή ιστορία τρόμου θα βρει χορεύοντας το δρόμο της προς το κέντρο της ζωής σου, αναγνώστη, και θ' ανακαλύψει την κρυφή πορτούλα του δωματίου που νόμιζες πως κανείς άλλος δεν ήξερε ότι υπήρχε..."

-Stephen King

Σελίδες Νοσταλγίας
Υπόθεση:
Ο Κέβιν Ντέλεβαν είναι ένας δεκαπεντάχρονος που, την ημέρα των γενεθλίων του, λαμβάνει ως δώρο από τους γονείς του ό,τι ακριβώς επιθυμούσε: μια ολοκαίνουρια φωτογραφική μηχανή Πολαρόιντ, μοντέλο Σαν 660. Όμως, όταν ο νεαρός φωτογράφος αποφασίζει να βγάλει την πρώτη του φωτογραφία με αυτήν, διαπιστώνει με έκπληξη ότι η συσκευή εμφανίζει συνέχεια την ίδια εικόνα, όσες φορές και αν πατήσει το κουμπί, ανεξάρτητα από το αντικείμενο το οποίο έχει επιλέξει να φωτογραφήσει! Πρόκειται για την εικόνα ενός μαύρου σκύλου, που στέκεται μπροστά από έναν λευκό φράκτη. Πριν ο Κέβιν επιστρέψει την μηχανή ως ελαττωματική (κάτι που του ζητά επίμονα ο πατέρας του), αποφασίζει να ζητήσει την γνώμη ενός "ειδικού". Έτσι, επισκέπτεται τον ηλικιωμένο Ρέτζιναλντ "Ποπ" Μέριλ, ο οποίος διαθέτει ένα κατάστημα που επισκευάζει σχεδόν τα πάντα. Μαζί θα διαπιστώσουν ότι τελικά οι φωτογραφίες που βγάζει η καινούρια Πολαρόιντ του Κέβιν, δεν είναι ακριβώς ίδιες. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά, θα διαπιστώσεις ότι σε κάθε νέα φωτογραφία το μαύρο σκυλί μετακινείται και από λίγο! Ο Κέβιν θεωρεί το γεγονός αυτό πολύ "παραφυσικό" και αποφασίζει με τον πατέρα του να καταστρέψουν την μηχανή. Ωστόσο, ο κύριος Μέριλ έχει άλλα σχέδια γι' αυτήν...
Κριτική: Από τα παλαιότερα μυθιστορήματα του Κινγκ και από τα πρώτα του βιβλία που μου έπεσαν στα χέρια. Το διαβάζεις απνευστί! Όσο προχωρείς την ανάγνωση, τόσο πιο πολύ σε παρασέρνει σε ένα αγωνιώδες κυνηγητό τρόμου με ένα σοκαριστικό τελικό αποκορύφωμα!
Πλαφουτζής Παναγιώτης

Ξενόγλωσσος τίτλος: The Sun Dog
Εκδόσεις: ΕΠΙΛΟΓΗ
Σειρά: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ STEPHEN KING
Αριθμός σελίδων: 252
Διαστάσεις: 21x14
Εξώφυλλο: Μαλακό
Συγγραφέας: Stephen King
Τιμή: € 10,17

Η παρουσίαση προέρχεται από το blog "STEPHEN KING IN GREECE"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...