Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Λογοτεχνικές Προτάσεις 25: Ματζιστέριουμ (Βιβλίο 1)


ΜΑΤΖΙΣΤΕΡΙΟΥΜ 1: Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Τα περισσότερα παιδιά θα έκαναν τα πάντα για να περάσουν τη Σιδερένια Δοκιμασία. Όχι όμως και ο Κάλουμ Χαντ. Εκείνος θέλει να αποτύχει.
Όλη τη ζωή του, ο Καλ άκουγε τον πατέρα του να του λέει συνεχώς να μείνει μακριά από τη μαγεία. Αν πετύχει στη Σιδερένια Δοκιμασία και γίνει δεκτός στο Ματζιστέριουμ, αυτό δε θα είναι για καλό.
Βάζει τα δυνατά του να αποτύχει και… πετυχαίνει!
Το Ματζιστέριουμ τον περιμένει. Είναι ένα μέρος μυστηριακό και περίεργο, που συνδέεται με το παρελθόν του και σημαίνει πολλά για το μέλλον του.
Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ είναι μόνο η αρχή…
Το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς φαντασίας, μια απίστευτη βουτιά σε έναν άγνωστο μαγικό κόσμο.

Συγγραφείς: Holly Black, Cassandra Clare
Σειρά: Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ημερομηνία έκδοσης: 20/11/2014
Σελίδες: 456
Ηλικία: 12-13,14+
ISBN: 978-618-01-0828-6
Τιμή: €15,50
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Οι συγγραφείς
Η ΧΟΛΙ ΜΠΛΑΚ πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της σε μια ετοιμόρροπη βικτοριανή έπαυλη όπου η μητέρα της έτρεφε τη φαντασία της με ιστορίες για φαντάσματα. Σήμερα ζει στη Δυτική Μασαχουσέτη με τον σύζυγό της και πολλά κατοικίδια ζώα. Έχει γίνει γνωστή για τη σειρά ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΑΪΝΤΕΡΓΟΥΙΚ, η οποία μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες και πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Η ΚΑΣΣΑΝΤΡΑ ΚΛΕΡ γεννήθηκε στη Τεχεράνη και πέρασε τα παιδικά της χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με την οικογένειά της και μερικά μπαούλα γεμάτα βιβλία. Σήμερα ζει στη Δυτική Μασαχουσέτη με τον σύζυγό της, τις γάτες τους και ακόμη περισσότερα βιβλία. Έχει γίνει γνωστή για τη σειρά Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, η οποία μεταφράστηκε σε 34 γλώσσες, έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.
Στην πρώτη τους γνωριμία πριν από πολλά χρόνια, οι δύο συγγραφείς έκαναν μια τεράστια συζήτηση γύρω από την αγαπημένη τους σειρά παιδικών βιβλίων για έναν μικρό μάγο που πολεμούσε το Κακό. Και μια μέρα αποφάσισαν να γράψουν μαζί τη δική τους σειρά. Τα κινηματογραφικά δικαιώματα του MAGISTERIUM έχουν ήδη πουληθεί, ενώ τα βιβλία κυκλοφορούν σε 30 χώρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...