Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 22: Φλόγες στο ποτάμι


Όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται...

Η ιστορία αυτή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 387 του περιοδικού Μικρός Κάου-μπόυ, τον Αύγουστο του 1973! Είναι γραμμένη από τον μετρ του είδους, Γιώργο Μαρμαρίδη και αναδημοσιεύθηκε άλλες τρεις φορές στο περιοδικό Μικρός Αρχηγός (τεύχη 273, 597, 826). Είναι μια πολύ δυνατή περιπέτεια με πρωτότυπο σενάριο. Μια έξυπνη εκτέλεση του συγγραφέα που βασίστηκε σε παλαιότερη ιδέα του Πότη Στρατίκη. Η αλλαγή ρόλων για τους ήρωές μας, ήταν αρκετή για να μας εντυπωθεί η ιστορία αυτή στο μυαλό για πολλά χρόνια.

Υπόθεση: Οι τέσσερις φίλοι φτάνουν στο Τρίνιτυ Ροκς με αποστολή να συναντήσουν έναν ομοσπονδιακό αστυνόμο για να συνεργαστούν μαζί του και να συλλάβουν τον Μαύρο Καβαλάρη, ο οποίος τρομοκρατεί την περιοχή. Εκεί, όμως, συλλαμβάνονται ως καταζητούμενοι! Και, προς μεγάλη τους έκπληξη, διαπιστώνουν ότι όλη η πόλη είναι γεμάτη με τις επικηρύξεις τους!... Όλοι τους θεωρούν επικίνδυνους παρανόμους. Το χειρότερο είναι ότι οι γραμμές του τηλέγραφου είναι κομμένες, οπότε δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον κάπταιν Κούπερ, ενώ ο ομοσπονδιακός αστυνόμος –ο μόνος που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά τους– έχει εξαφανιστεί από παντού… Ποιος έχει στήσει αυτή τη σατανική πλεκτάνη εναντίον τους και γιατί;
Κριτική περιπέτειας: 4/5


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

2 σχόλια:

  1. Συμφωνούμε απόλυτα και στη βαθμολογία εδώ....δυνατή και διαφορετική ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν την είχα διαβάσει για πρώτη φορά. Πήγαινα, τότε, στην πέμπτη δημοτικού.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...