Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 21: Ο εφιάλτης του Μοντερέυ


Μην εμπιστεύεσαι κανέναν...

Στο Μοντερέυ φτάνουν τα τέσσερα θρυλικά παιδιά μια μέρα και μαθαίνουν από το σερίφη και την αρραβωνιαστικιά του ότι την περιοχή λυμαίνεται μία συμμορία κακοποιών που δημιουργεί προβλήματα με ληστείες και φόνους. Οι κάτοικοι της περιοχής τα έχουν βάλει με τον αντιπρόσωπο του νόμου, παρόλο που ο ίδιος είχε εξοντώσει έναν χρόνο πριν μια άλλη φοβερή συμμορία που δρούσε στην περιοχή με αρχηγό τον τρομερό Ξαβέριο. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ξαβέριο δεν πέθανε αλλά επέστρεψε για να τους εκδικηθεί! Ο Τζιμ θα στήσει μία παγίδα στους κακούργους όμως δεν έχει ιδέα τι θα αντιμετωπίσει. Πολύ γρήγορα ο Πεπίτο θα εξαφανιστεί και θα βρεθεί αιχμάλωτος σε ένα άγνωστο σπίτι, παρέα με ένα... φάντασμα! Τουλάχιστον, έτσι πιστεύει στην αρχή το κωμικό Μεξικανόπουλο, μέχρι ο άλλος να του εξηγήσει πως είναι ο ίδιος ο... Ξαβέριο! Οι εκπλήξεις είναι απανωτές και το τέλος απροσδόκητο…
Κριτική περιπέτειας: 4/5


Η ιστορία αυτή δημοσιεύθηκε αρχικά τον Οκτώβρη του 1974, στο τεύχος 572 του Μικρού Σερίφη, ενώ ξανακυκλοφόρησε στα τεύχη 1009 και 1455. Γράφτηκε από τον Κώστα Φωτεινό (Πότη Στρατίκη) και ήταν μια από εκείνες τις ιστορίες που διήγειραν την παιδική μας φαντασία. Το πραγματικά απρόσμενο τέλος (το οποίο δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε εδώ) βοήθησε να αποτυπωθεί στο μυαλό μας και να μας μείνει αξέχαστη. Εγώ, την είχα διαβάσει περίπου το 1986, στην δεύτερη έκδοσή της.
Η σελίδα με την βινιέτα που δημοσιεύουμε προέρχεται από την πρώτη έκδοση...

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...