Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Λογοτεχνικές Προτάσεις 21: Αλύγιστος (Unbroken)


Το #1 Best Seller των New York Times τώρα και κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Angelina Jolie!

Ένα απόγευμα του 1943, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό πέφτει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μέσα από τα συντρίμμια, ένας άντρας βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ο νεαρός υποσμηναγός Λούι Ζαμπερίνι…
Ο Λούι έχει ήδη δώσει δύσκολες μάχες στη ζωή του –από παιδί του δρόμου έφτασε να γίνει σπουδαίος αθλητής και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου, το 1936. Αλλά τώρα τον περιμένει μια οδύσσεια χωρίς προηγούμενο…
Μπροστά του απλώνεται απέραντος ο άγριος ωκεανός. Μέσα στη σωσίβια λέμβο του, θα κινδυνέψει από τους καρχαρίες, τη δίψα, την πείνα και το σφυροκόπημα ενός εχθρικού βομβαρδιστικού, για να βρεθεί τελικά αιχμάλωτος των Ιαπώνων. Στα χέρια ενός εχθρού που δεν γνωρίζει οίκτο, θα φτάσει στα όριά του. Αλλά θα απαντήσει στην απόγνωση με ελπίδα, στην κτηνωδία με ανυπακοή. Και θα επιζήσει!

Ο Αλύγιστος είναι η συγκλονιστική, πέρα ως πέρα αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που, όταν η μοίρα τον καταδίκασε, εκείνος, απλά, άλλαξε τη μοίρα του...

Τρία χρόνια στη λίστα των best seller των New York Times, Βιβλίο της χρονιάς στο "ΤΙΜΕ", Βραβείο Καλύτερου Βιβλίου των "Los Angeles Times" στην κατηγορία Βιογραφία.

Κριτικές

«Εξαιρετικά συγκινητικό… ένα συγκλονιστικά δοσμένο έπος επιβίωσης».
The Wall Street Journal

«Η Χίλενμπραντ λέει αυτή την ιστορία με εξαιρετική φινέτσα αλλά και με τον συναρπαστικό ρυθμό ενός σπρίντερ».
Time

«Φιλόδοξο και δυνατό… μια αφήγηση που ξαφνιάζει, ένα βιβλίο που σε εμπνέει».
The New York Times Book Review

«Μια απίστευτη ιστορία… προορισμένη να αποσπάσει από κριτικούς που σέβονται εαυτούς όλα εκείνα τα γλαφυρά επίθετα που συνήθως προσπαθούμε να αποφύγουμε: Είναι εκπληκτικό, αξέχαστο, συναρπαστικό, οδυνηρό, τρομακτικό και εμπνευσμένο».
New York

«Συγκλονιστικό… μαγευτικό… Η γραφή της Χίλενμπραντ είναι τόσο σφοδρά κινηματογραφική, τα γεγονότα που περιγράφει τόσο απίστευτα, που δεν τολμάς να πάρεις τα μάτια σου από τη σελίδα».
People

«Ένας ακριβής, εξυψωτικός και πανέμορφα γραμμένος απολογισμός μιας εντυπωσιακής ζωής».
The Washington Post

«Θαυμάσιο… διπλά καταπληκτικό, και για την ιστορία που λέει και για τον τρόπο που τη λέει… Πετυχαίνει τη μέγιστη ταχύτητα χωρίς να χάνει σε νοήματα».
Newsweek

«Μια εκπληκτική μαρτυρία για την υπεράνθρωπη δύναμη της επιμονής».
Entertainment Weekly

«Μια αριστοτεχνικά δοσμένη αληθινή ιστορία… Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα».
Washingtonian

«Μια ωδή στο ανεξάντλητο σθένος… γεμάτο με αξέχαστους χαρακτήρες, συγκινητικές στιγμές και μεγάλες ανατροπές… Η Χίλενμπραντ είναι μια στιβαρή, δυναμική συγγραφέας».
The New York Times

Συγγραφέας: Laura Hillenbrand
Μετάφραση: Σταύρος Νικολάου
ISBN: 978 960 620 661 0
Σελίδες: 568
Ημερομηνία έκδοσης: 12/2014
Τιμή: € 17,00
Εκδόσεις: Bell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...