Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Ας θυμηθούμε… 2: Το Πλοίο της Αγάπης / The Love Boat


«Το πλοίο της αγάπης» ήταν μια αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά που γυρίστηκε και προβλήθηκε από το κανάλι ABC. Παραγωγός ήταν ο Άαρον Σπέλινγκ. Η σειρά διήρκησε 9 σεζόν και προβλήθηκε από τις 24 Σεπτεμβρίου του 1977 έως τις 24 Μαΐου 1986 (255 επεισόδια). Είχε δυο υποψηφιότητες για βραβείο ΕΜΥ, 8 υποψηφιότητες για χρυσή σφαίρα και δύο για TV LAND AWARDS. Βραβεύθηκε με ένα βραβείο PEOPLE CHOICE AWARDS κι ένα TV LAND AWARDS.
Για τα γυρίσματα, χρησιμοποιήθηκε κυρίως το κρουαζιερόπλοιο «Pacific Princess» και το «δίδυμό» του «Island Princess» ,αλλά και το «Stella Solaris» για γυρίσματα στη Μεσόγειο θάλασσα, το «Pearl of Scandinavia» για τη Κίνα, το «Royal Viking Sky» για Ευρωπαϊκές κρουαζιέρες και το «Royal Princess», για ταξίδια στη Καραϊβική. Το 1998-99 γυρίστηκε και ένα φιλμ βασισμένο πάνω στη σειρά.Από το «LOVE BOAT» πέρασαν ως Guests, πάρα πολλά κινηματογραφικά αστέρια, που πρωταγωνιστούσαν ως επιβάτες σε κάποια επεισόδια της σειράς.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Επιβάτες που αναζητούν τη χαλάρωση, τη ξεκούραση και ρομαντικές νύχτες πάνω σ’ ένα κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει για μια εβδομάδα σε τροπικές και μυστηριώδεις χώρες ανά τον κόσμο, αποφασίζουν να περάσουν αυτές τις διακοπές τους στο «Πλοίο της αγάπης», όπου το πλήρωμά του, δίνει το καλύτερό του εαυτό ώστε να τους ευχαριστήσει και σε μερικές περιπτώσεις, να τους βοηθήσει να ερωτευτούν. Τα πράγματα, δεν είναι πάντα τόσο εύκολα, αλλά στο τέλος κερδίζει πάντα η αγάπη και όλοι οι επιβάτες αφήνουν το πλοίο, ευχαριστημένοι.


Κάθε επεισόδιο χωριζόταν σε τρεις ενότητες:
Στη πρώτη, μια ιστορία επικεντρώνεται σε σχέση (συνήθως ερωτική) που κάνει κάποιο μέλος του πληρώματος, με κάποιον επιβάτη, στη δεύτερη η ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα σε δύο επιβάτες που τους επηρεάζει θετικά κάποιος από το πλήρωμα ώστε να ερωτευτούν και στη τρίτη που πρωταγωνιστούν μόνο επιβάτες χωρίς να υπάρχει κάποια «επέμβαση» του πληρώματος… Πάντα κάποια ενότητα ήταν χιουμοριστική, η άλλη ρομαντική και τέλος η τελευταία δραματική. Το θαυμάσιο τραγούδι που χρησιμοποιήθηκε στο σήμα της σειράς το ερμήνευσε ο Jack Jones.Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία και προβλήθηκε σε πάνω από 100 χώρες στο κόσμο. Στην Ελλάδα προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και στις αρχές του ΄80 και φυσικά κι εδώ, γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Gavin Macleod (28/2/1930) Captain Merril Stubing
Bernie Kopell (21/6/1933) Dr. Adam Bricker
Fred Grandy (29/6/1948) Gopher Smith
Ted Lange (5/1/1948) Issac Washington
Lauren Tewes(26/10/1954) Julie Cruise McCoy
Patt Clous
Ted McGinley
Marion Ross
Η γλυκιά διευθύντρια και υπεύθυνη για τους επιβάτες του πλοίου Lauren Tewes, την έβδομη σεζόν απολύθηκε γιατί έκανε χρήση ναρκωτικών.
Ο συμπαθητικός και πάντα γελαστός ταμίας του πλοίου ο Fred Grandy ασχολήθηκε με τη πολιτική και σήμερα είναι ο εκλέκτορας της πολιτείας της Αϊόβα, στη Βουλή των αντιπροσώπων.Μέρος του κειμένου το βρήκαμε στο http://lefobserver.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...