Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Τα μυστικά ενός μύθου


Από τους εναλλακτικούς τίτλους των βιβλίων έως τα μέτρα υψίστης ασφαλείας για την περιφρούρηση των μυστικών χειρογράφων της διάσημης συγγραφέως, ο μύθος της γραφής του Χάρι Πότερ αποκαλύπτεται με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο «J.K. Rowling: A bibliography 1997-2013».
Το βιβλίο του Φίλιπ Γ. Eρινγκτον ασχολείται με το παρασκήνιο της λογοτεχνικής γέννησης του «χρυσού» μάγου από τη Βρετανίδα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και κυκλοφορεί ήδη στα αγγλικά και στα αμερικανικά βιβλιοπωλεία από τον οίκο Bloomsbury.
Δουλειά 544 σελίδων, το βιβλίο διαθέτει διασκεδαστικές πληροφορίες αποκλειστικά για τη δημιουργία των βιβλίων του Πότερ, άγνωστες ακόμη και στον πιο αφοσιωμένο θαυμαστή του διάσημου μάγου.
Με την ταχύτητα που έγιναν δημοφιλείς οι περιπέτειες του Χάρι Πότερ και των φίλων του, το θέμα της ασφάλειας των ιστοριών ήταν πρωτεύον. Ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury όφειλε να «κατοχυρώσει την ασφάλεια του σπιτιού της Eμα Μάθιουσον».


«Το πρώτο πράγμα ήταν να διασφαλιστεί ότι θα είχε ένα κομπιούτερ που δεν θα ήταν συνδεδεμένο στο Iντερνετ. Κανένας χάκερ στον κόσμο δεν θα είχε πρόσβαση σε κάτι που δεν ήταν στην πρίζα», αναφέρεται σχετικά.
Οσο για το πώς ξεκίνησαν όλα, το αφεντικό του εκδοτικού οίκου αποκαλύπτει πως στη συντακτική επιτροπή ψήφισε υπέρ του πρώτου βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», λόγω διαίσθησης. «Η σιγουριά μου προερχόταν από την τότε 8χρονη κόρη μου, Αλις, που το είχε διαβάσει το προηγούμενο βράδυ και κατέβηκε τις σκάλες ακτινοβολώντας», λέει ο Νιούτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...