Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αξέχαστες Ιστορίες 1: Το "Γεράκι" ξαναζεί!


Η ενότητα "Αξέχαστες Ιστορίες" ήταν μια από τις πιο αγαπημένες των επισκεπτών στο blog του "Club Φίλων Μικρός Σερίφης". Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να απουσιάζει από εδώ. Θα δημοσιευθούν όλες οι ιστορίες που είχαν παρουσιαστεί και εκεί, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται και νέες... "Αξέχαστες Ιστορίες"!
Η πρώτη ιστορία που παρουσιάζουμε, είναι μια δυνατή περιπέτεια που πρωτοδημοσιεύθηκε στο τεύχος 507 του περιοδικού Μικρός Σερίφης και έπειτα στα τεύχη 944 και 1390 σε επανέκδοση. Είναι γραμμένη από τον αρχικό δημιουργό του Μικρού Σερίφη, συγγραφέα Πότη Στρατίκη (ο οποίος υπέγραφε τις ιστορίες με το ψευδώνυμο Κώστας Φωτεινός).

Υπόθεση: Στο μπαρ της κωμόπολης του Ραστάουν επικρατεί απόλυτη σιωπή μόλις ο πιστολέρο σπρώχνει την πόρτα της εισόδου. Οι θαμώνες αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τον Κλιφ Ντέηλ, τον άνθρωπο που δέκα χρόνια πριν τρομοκρατούσε τους ίδιους και όλη την περιοχή, χρησιμοποιώντας ύπουλες μεθόδους. Ο Ντέηλ είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, όπου και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή. Ο σερίφης που τον συνέλαβε δεν ήταν άλλος από το θρυλικό "Γεράκι του Τέξας", τον πατέρα του Τζιμ. Ο Έλληνας, είχε βρει έναν κρυφό σύμμαχο στο Ραστάουν, ο οποίος του αποκάλυψε όλη τη δράση του Ντέηλ, την ώρα που οι υπόλοιποι κάτοικοι της πόλης φοβόταν να του δώσουν πληροφορίες.


Όταν ο Τζωρτζ Άνταμς πήγε να πιάσει τον πιστολέρο, εκείνος τον προκάλεσε σε μονομαχία, στην οποία ο Έλληνας σερίφης κατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον συλλάβει. Ο κακοποιός επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια στο Ραστάουν για να βρει και να εκδικηθεί τον άνθρωπο που τον πρόδωσε. Όμως δεν περίμενε πως εκεί θα συναντούσε και το γιο του θρυλικού σερίφη που είχε αντιμετωπίσει κάποτε. Ο Τζιμ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κλιφ Ντέηλ σε μια μοναδική μονομαχία και μέσα από το θρυλικό Ελληνόπουλο, το Γεράκι θα «ξαναζήσει» για να επιβάλλει τη θέληση του νόμου…

Σας θύμισε κάτι η υπόθεση; Αν όχι, αναζητήστε τα τεύχη στα οποία δημοσιεύθηκε η συγκλονιστική αυτή περιπέτεια και απολαύστε την...
Κριτική: 5/5


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2015

🔎4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...